GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


(Poslanici) Češljaju kosu babe, a kuća (država) gori

BEOGRAD - Poslednju sednicu Skupštine SCG pre crnogorskog referenduma, a možda i oproštajnu za obe republike, obeležila je rasprava zagovornika opstanka državne zajednice s jedne strane i nezavisnosti Crne Gore, s druge strane, dok su akti s dnevnog reda tek usputno usvojeni.

VOJNICI NE ODOŠE U SUDAN

Skupština nije usvojila, zbog nedostatka kvoruma, odluke o slanju pripadnika Vojske SCG u mirovne misije u Sudan i Avganistan i produženju boravka misija u Liberiji, Obali Slonovače, Burgundiji i DR Kongu. - Bitno je da građani znaju da sada šaljemo samo šest vojnika, a da ih je u misijama 10. To košta 590.000 evra i idu dobrovoljno - rekao je Zoran Stanković, ministar odbrane. Ratifikovano je i niz zaduženja, između ostalog, za saniranje šteta od poplava u Vojvodini i sređivanje kanalizacije u Crnoj Gori.

Najpre je šef radikala Tomislav Nikolić zatražio prekid sednice, jer je "sala prepuna licemera i nemoralnih ljudi".

- Češljate kosu babe, a kuća vam gori, sad ste našli da sazivate sednicu. Sve odluke koja danas donesete biće teret za Srbiju, ako Crna Gora bude nezavisna. Kako da raspravljamo o upućivanju pripadnika VSCG u mirovne misije, ako za 10 dana ne bude SCG i šta nas u Srbiji briga za razvoj turizma u Crnoj Gori, ako se ona odvoji - rekao je Nikolić. On je od Ranka Krivokapića iz SDP-a, zatražio da kaže "zašto toliko mrzi Srbiju" i njegove kolege upitao: "šta tražite u sali kada smo vas mi izdali, lupili vam šamar". Ivan Brajović (SDP) je odgovorio da to nije na dnevnom redu.

Da će odnosi Srbije i Crne Gore, bude li ova druga nezavisna, biti uređeni državnim ugovorima tvrdio je Savo Marković iz Narodne stranke. Brajović ga je upozorio da time ne plaši građane, jer ćemo imati "dobrosusedseke odnose".

- Kažite mi da li ću moći bez pasoša, preko Brodareva, u Srbiju. Još od Svetog Petra Cetinjskog do danas svi, osim Sekule Drljevića, bili su za Srbiju, a vi ste od NJegoša napravili separatistu - poručio je Dragutin Raičević iz SNP-a.

Da ovo nije bilo poslednje zasedanje parlamenta uveren je Zoran Šami, predsednik Skupštine SCG.

- Verujem da će se ovaj parlament mnogo puta još sastajati i da će građani Crne Gore glasati za ono što je najbolje za njih, i za građane Srbije, a to je opstanak državne zajednice - rekao je on.

J. J.


vesti po rubrikama

^politika

Kod Kosovske Mitrovice teško ranjena dvojica srpskih mladića
Labus i Dinkić sinoć oči u oči
Cilj vlade sporazum sa EU
Patrijarh podsetio predsednika Marovića na ustavne obaveze
(Poslanici) Češljaju kosu babe, a kuća (država) gori
 


     


FastCounter by LinkExchange