GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Cilj vlade sporazum sa EU

BEOGRAD - Premijer Srbije Vojislav Koštunica otvorio je juče Šesti samit Srbije i Crne Gore, manifestaciju na kojoj učestvuju domaći i strani političari, diplomate i privrednici, a koja okuplja i najveće potencijalne investitore u našu zemlju. Tom prilikom, Koštunica je ponovio da je cilj vlade da do kraja ove godine zaključi pregovori o pridruživanju EU i u tom pravcu obećao da će rešiti problem sa Haškim tribunalom.

- Saradnja sa Tribunalom ima samo jednu prepreku, Mladića, pa nije dobro što su pregovori prekinuti. Sve prepreke se lakše rešavaju uz saradnju i podršku, a ne prekidom pregovora - rekao je Koštunica. On je istakao i da rešenje za Kosovo mora biti kompromisno i istorijski pravedno.

Povodom predstojećeg referenduma u Crnoj Gori, Koštunica je rekao da "ništa nije prirodnije od toga da Srbija i Crna Gora treba da ostanu da žive zajedno jer nove granice neće doneti dobro". Milo Đukanović je, međutim, objasnio zašto je najbolje da se države razdvoje.

- Naši odnosi su bili najbolji kad smo bili dve kuće, a gori nego sada ne mogu biti. Zaustavićemo kaskanje za Evropom, a bićemo međusobno otvoreni - ocenio je Đukanović i rekao da je zahtev za državnošću prirodan jer ga je Crna Gora već imala. Rezultatom od kritičnih 55 odsto bi, kako kaže, bio zadovoljan, a ako bude bio manji "brzo će organizovati nove izbore zbog gubitka legitimiteta. Nakon referenduma, on očekuje i bolju saradnju sa srpskom vladom jer će "tada sve biti jasno". Naglasio je i da računa na evropsko opredeljenje CG koje će zaštititi njene građane u Srbiji od eventualnih problema.

D. M.


vesti po rubrikama

^politika

Kod Kosovske Mitrovice teško ranjena dvojica srpskih mladića
Labus i Dinkić sinoć oči u oči
Cilj vlade sporazum sa EU
Patrijarh podsetio predsednika Marovića na ustavne obaveze
(Poslanici) Češljaju kosu babe, a kuća (država) gori
 


     


FastCounter by LinkExchange