GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Labus i Dinkić sinoć oči u oči

BEOGRAD - Poslanički klub G17 juče je u Skupštini Srbije nastavio sednicu na kojoj je raspravljano o položaju stranke i dilemi da li je važnija proevropska budućnost G17 plus ili dalja stabilnost Republičke vlade. Sastanku su, pored poslanika, prisustvovali i predsednik stranke Miroljub Labus i potpredsednici Mlađan Dinkić i Predrag Marković.

Inače, posle Labusove ostavke na mesto potpredsednika Vlade Srbije, zbog suspenzije pregovora o pridruživanju EU i zahteva da i ostali članovi ove stranke podnesu ostavke na ministarske funkcije, došlo je do razmimoilaženja u mišljenjima između Labusa i Dinkića. Ministar finansija i ostali ministri iz G17 plus nisu se složili sa Labusovim predlogom, zbog čega je došlo do podele u ovoj stranci na one koji su uz Labusa i na one koji su uz Dinkića. Neki poslanici, među kojima su Ksenija Milivojević i Goran Paunović, čak su najavili i osnivanje novog poslaničkog kluba ukoliko na sednici GO G17 plus, koja je zakazana za 13. maj, pobedi Dinkićev predlog da ministri iz G17 plus ostanu u vladi i daju joj rok da isporuči Mladića Hagu do septembra.

Predrag Markovića, predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik G17 plus, pre sastanka poslaničkog kluba ove stranke održao je sastanak sa Labusom i Dinkićem ali detalji tog razgovora nisu poznati.

B. V.


vesti po rubrikama

^politika

Kod Kosovske Mitrovice teško ranjena dvojica srpskih mladića
Labus i Dinkić sinoć oči u oči
Cilj vlade sporazum sa EU
Patrijarh podsetio predsednika Marovića na ustavne obaveze
(Poslanici) Češljaju kosu babe, a kuća (država) gori
 


     


FastCounter by LinkExchange