GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Uhapšena grupa pljačkaša poznata po spektakularnim akcijama

Lažni popovi završili u zatvoru

U Okružnom sudu počelo saslušanje privedenih, osumnjičenih za više teških krađa na teritoriji Srbije, Bosne, Švajcarske i Austrije

BEOGRAD - Istražni sudija Okružnog suda Nebojša Živković počeo je juče sa saslušanjem osmočlane grupe, među kojima su i javnosti poznatiji kao "lažni popovi" koji su 2004. godine obučeni u mantije na Badnji dan izveli spektakularnu pljačku Rajfajzen banke u Zemunu uz reči "Hristos se rodi, ovo je pljačka" i odneli 150.000 evra. Članovi grupe osumnjičeni su za razbojništva i teške krađe u bankama, pumpama i prodavnicama po Srbiji ali i za pljačke u BiH, Švajcarskoj, Francuskoj i Austriji. Sudiji su privedeni Milosav V. zvani Lisac i Mili (28), njegova braća Mileta V. zvani Crni i Baron (33) i Jovan V. zvani Jodžo (23), potom Miloš D. (31), Anes K. zvani Lange (33), Milan M. zvani Srbin (46), Srpko R. zvani Bubo (43) i Mladen P. zvani Bića (26), saopštila je policija. Milosav V. označen je kao organizator grupe.

HAPŠENI I U "SABLJI"

Braća Milosav i Mileta V. hapšeni su i 2002. godine zbog više teških krađa na pumpama i u poštama na teritoriji Vojvodine. NJih je policija uhapsila i u martu 2003. godine u toku akcije "Sablja", posle ubistva premijera Zorana Đinđića, kao članove organizovane kriminalne grupe na teritoriji Subotice.

N. Č.

Do sada je utvrđeno da su razbojnici u 2006. počinili više teških krađa, i to u poslovnoj zgradi "NIS Jugopetrol" u Zrenjaninu koja je oštećena za oko 4 miliona dinara, zatim kladionici "Atlantik" u Subotici, kada su odneli oko 700.000 dinara, potom u poslovnoj zgradi - stovarištu "NIS Jugopetrol" u Paraćinu, odakle su uzeli oko 1.100.000 dinara, tešku krađu pošte 21421 Karađorđevo, JP "PTT Srbija" u Bačkoj Palanci, koju su oštetili za oko 73.000 dinara i benzinske stanice "NIS Jugopetrol" u Rudniku, odakle su odneli oko 105.000 dinara. Na teritoriji Švajcarske su tokom 2001. i 2002. godine izvršili više teških razbojništava i teških krađa, dok su ista dela na teritoriji BiH počinili tokom 2003. i 2004. godine.


Poslednju pljačku izveli su u noći između ponedeljka i utorka na pumpi "Naftagas"u Zrenjaninu, odakle su, dok su radnici spavali, uspeli da odnesu kasu tešku 300 kila i oštete ovu firmu za četiri miliona dinara. Uhapšeni su nekoliko dana kasnije, i to deo bande u Beogradu a deo u Subotici. Prilikom hapšenja i pretresanja kod njih je pronađeno oko 4 miliona vrednosnih bonova za gorivo "NIS Jugopetrol", dva pištolja, dve lovačke puške, jedan samostrel, dva pancira, fantomke, kombinezoni, majice sa natpisom "policija", falsifikovane isprave i radio-stanice. Svi su već osuđivana zbog više krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata. Pošto je reč o organizovanoj grupi, slučaj je preuzeo Specijalni sud u Beogradu.

A. S.


vesti po rubrikama

^hronika

Uhapšena grupa pljačkaša poznata po spektakularnim akcijama
Kljajeviću pritvor produžen za dva meseca
Milutin Dragićević (32) iz Niša usmrćen na Slaviji
Ubila dete, pa ga zakopala na porodičnom imanju