GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

GRADSKE VESTI

 

Hamlet, premijerno u Jugoslovenskom dramskom

Predstava "Hamlet", bosanskog režisera Harisa Pašovića po prvi put je kod nas sinoć izvedena u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Predstava u kooprodukciji četiri zemlje specifična je po tome što je večna tragedija i priča mladog, istinoljubivog Hamleta, sa danskog prebačena na osmanski dvor, i smeštena u islamski svet koji, kako kaže sam režiser "uspeva da oslika današnjicu". Publika u ispunjenoj "velikoj sceni" JDP uživala je u trosatnoj majstoriji glumaca koja je pratila autentična uživo izvedena muzika.

A. L.

Radovi na vodovodnoj mreži u Vinči

Stanari naselja Vinča, Leštane, Orlovica i Tranšped neće imati vodu od petka, 12. maja u 8 časova do subote, 13. maja u 8. - Radnici "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" obavljaće radove na objektima postrojenja za proizvodnju vode za piće "Vinča", kao i radove na vodovodnoj mreži u ulicama Kapetana Bate i Đure Stojkovića u Vinči. U pitanju su neophodni, obimni radovi na redovnom održavanju instalacija, poput zamene delova i slično - rekla je Zorana Petrović, PR "BVK".

Prioritetnim potrošačima i građanima biće obezbeđene cisterne za snabdevanje vodom za vreme radova, kažu u informativnom centru "BVK". Za prioritetne potrošače nalaziće se po jedna cisterna od 8 do 20 časova u Osnovnoj školi Vinča, Obdaništu, Osnovnoj školi Leštane i Domu zdravlja Vinča. Ostalim građanima cisterne će biti dostupne 24 časa na sledećim lokacijama: Vinča - Stara okretnica, kod Proizvodnog pogona i kod Crkve; Leštane - u centru i na uglu Prvomajske i Save Kovačevića; Tranšped - u samom naselju.

D. Đ.

Zemljotres protresao Beograd

Republički seizmološki zavod registrovao je juče oko 19 časova zemljotres u podneblju planine Maljen, jačine 4,3 stepena Rihterove skale. Zemljotres je zabeležen u većem delu Srbije, a osetili su ga i Beograđani. Ovaj zemljotres je, kako tvrde stručnjaci, identičan potresu koji je zabeležen 22. marta ove godine takođe u okolini Valjeva. Na području mioničke opštine u proteklih nekoliko godina dogodila su se dva velika potresa koja su izazvala velike materijalne štete.

J. C.

Dan škole "Despot Stefan Lazarević"

Osnovna škola "Despot Stefan Lazarević" u Mirijevu proslaviće danas u 13 sati 23 godine postojanja. Proslava će trajati dva dana, a u okviru nje biće organizovani brojni sportski turniri, ali i prikupljanje garderobe za decu romske nacionalnosti i decu lišenu roditeljskog staranja.

I. Z.

Prvo parkiralište za bicikle

Prvo od ukupno 30 parkirališta za bicikle, preduzeće "Parking servis" postaviće danas kod restorana "Ušće" u Novom Beogradu. U skladu s planom Sekretarijata za saobraćaj Beograda parkirališta će biti raspoređena na 28 lokacija u širem centru grada, u Novom Beogradu i Zemunu, a ukupna vrednost donacije "Parking servisa" je nešto više od milion dinara, navodi se u saopštenju. Postavljanju prvog parkirališta za bicikle prisustvovaće direktor "Parking servisa" Živorad Anđelković i njegovi saradnici, a postavljanje ostalih parkirališta očekuje se narednih dana, dodaje se u saopštenju.

B. R.

Član Gradskog veća zaboravljen u Tunisu

Sedmoro "Kontikijevih" putnika koji su protekle dve nedelje proveli na letovanju u Tunisu, među kojima je i Srđan Jovanović, član Gradskog veća, ostali su na aerodromu jer je vodič zaboravio da ih obavesti da im je let pomeren za nekoliko sati ranije.

Čarter let koji sa tuniškog aerodroma poleće po podne, juče je bio otkazan pa su samo "srećno" obavešteni putnici odleteli redovnom linijom u 13.30. Jovanović, koji je, kao pravi političar, sačuvao "hladnu glavu", pokušao je da preko svoje sekretarice stupi u kontakt sa osobljem "Kontikija" ne bi li im obezbedili karte za prvi let za Beograd. Međutim, jedino su uspeli (greškom) da dobiju novinarku Glasa, jer se službenica u turističkoj agenciji zove isto kao novinarka. Naravno, to je dodatno zakomplikovalo situaciju, pa je sekretarica potanko objašnjavala nezgodan položaj Jovanovića i njegovih saputnika osobi koja im nikako nije mogla pomoći. Zabuna je na sreću brzo otklonjena, pa su kontaktirane prave osobe iz turističke agencije.

A. L.


vesti po rubrikama

^Beograd

Učestali incidenti u vozilima gradskog prevoza između zaposlenih i putnika
Novi direktor PIK "Zemun" napokon zauzeo svoju fotelju
Volonterski kampovi već godinama okupljaju hiljade mladih
Klizišta u naselju Ripanj i dalje aktivna
Od 26. do 28. maja tradicionalna sportska manifestacija
Iz budžeta grada 180 miliona dinara za sanaciju škola
GRADSKE VESTI : Hamlet, premijerno u Jugoslovenskom dramskom
 


     


FastCounter by LinkExchange