GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Iz budžeta grada 180 miliona dinara za sanaciju škola

Za rekonstrukciju gradskih škola iz budžeta grada biće potrošeno ukupno 180 miliona dinara. Prema rečima zamenika gradonačelnika Radmile Hrustanović Osnovna škola "Knez Sima Marković" u Barajevu dobiće 16 novih učionica i sanitarni prostor za 90 miliona dinara. U OŠ "LJuba Nenadović" biće sanirani krov, fasada, svi unutrašnji prostori, kao i fiskulturna sala. Takođe, u planu je da bude popravljena vodovodna i kanalizaciona mreža, elektroinstalacije, a škola će dobiti novu spoljnu rasvetu. Sve to koštaće nadležni sekretarijat 60 miliona dinara.

Na spisku za adaptaciju nalazi se i OŠ "Braća Baruh", a dodatnih 7,2 miliona dinara otići će na radove u Trinaestoj gimnaziji, za nabavku računara za srednju PTT školu i OŠ "Jovan Dučić" i sredstava za zubnu ambulantu u Zubotehničkoj školi.

Zgrada Srpskog lekarskog društva kao i sama fasada biće obnovljene. Za ove radove izdvojeno je 49 miliona dinara. Grad nastavlja da pomaže popravke i u stambenim zgradama pa je u programom "Popravimo zajedno" u planu popravka dva lifta u zgradama u Ulici vojvode Stepe 120.

"Dom omladine" očekuje sanacija oštećene hidroizolacije dela objekta, sanacija bočne fasade, zamena kišne i fekalne kanalizacije, ali i zamena dotrajalih pločica, gromobrana i elektoinstalacija, a vrednost radova je 20 miliona dinara.

Za javnu nabavku isporuke pregradne armature na magistralnim toplovodima sistema daljinskog grejanja JKP "Beogradske elektrane" odobreno je 30 miliona dinara, a za nabavku dva specijalna vozila sa TV kamerama, koju sprovodi "Beogradski vodovod i kanalizacija" 7,5 miliona dinara.

Grad će finansirati projekte društvenih, nevladinih i verskih organizacija sa 10 miliona dinara.

I. Z. - D. Đ.


vesti po rubrikama

^Beograd

Učestali incidenti u vozilima gradskog prevoza između zaposlenih i putnika
Novi direktor PIK "Zemun" napokon zauzeo svoju fotelju
Volonterski kampovi već godinama okupljaju hiljade mladih
Klizišta u naselju Ripanj i dalje aktivna
Od 26. do 28. maja tradicionalna sportska manifestacija
Iz budžeta grada 180 miliona dinara za sanaciju škola
GRADSKE VESTI : Hamlet, premijerno u Jugoslovenskom dramskom
 


     


FastCounter by LinkExchange