GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Od 26. do 28. maja tradicionalna sportska manifestacija

Festival sporta ipak na Adi!

Desetine hiljada Beograđana učestvovaće u više od 150 sportskih disciplina, za ovu godinu najavljeni sportovi do sada neviđeni kod nas

Beogradski festival sporta ipak će se ove godine održati na Adi Ciganliji! Dilemu oko toga da li će Ada biti spremna za sportska dešavanja od 26. do 28. maja, razrešio je izvršni direktor JP "Ada Ciganlija" Duško Marković.

- Jedino ako se desi neki veliki potop, onda Ada otpada, ali uskoro će se vreme stabilizovati, tako da poručujem Beograđanima da se ne sekiraju i da se spreme za dane sporta, krajem maja u glavnom gradu - rekao je Marković.

SPORTOVI NA SPORT FESTU

Ove godine posetioci "Beograd sport festa" imaće prilike da se okušaju u velikom broju sportova a organizatori su najavili i neke do sada neviđene kod nas. Za sada su potvrđeni sledeći sportovi: akrobatsko letenje, američki fudbal, aviomodelarstvo, badmington, balonarstvo, basket, boks, bridž, brazilska i japanska džiudžica, fitnes, kapoera, karate, kuglanje, odbojka na pesku, padobranstvo, paraglajding, ples, realni aikido, šaolin, sportska gimnastika, takmičenje za najjačeg čoveka, rvanje, tai či, tekvondo, tenis, triatlon, vazduhoplovno jedriličarstvo, veslanje, vezani letovi balonom, skejtbording, skokovi u vodu...

On je, ipak, napomenuo da još važe mere odbrane od poplava, pa je zabranjeno kretanje vozila i ljudi na odbrambenim nasipima.

- Nivo reke Save omogućava posetiocima korišćenje javnih površina, obnovljenih sportskih terena, staza za šetnje i ugostiteljskih objekata. Stanje je normalizovano, a električna struja je ponovo uključena na celoj Adi - završio je Marković.

Beogradski festival sporta je koncipiran kao predstavljanje više od 150 aktivnih sportskih disciplina na jednom mestu, uz interakciju sa posetiocima, bogat večernji muzički program i niz drugih atrakcija koje promovišu sportski život.

Na festivalu mogu da učestvuju svi koji to žele, a za pobednike su predviđene interesantne i vredne nagrade. Verovatno, najbitnija informacija za učesnike i njihove navijače je besplatan ulaz na sva takmičenja.

Sportska takmičenja će biti turnirskog i rekreativnog tipa, a posebne atrakcije će građanima biti ponuđene i u besplatnoj varijanti, kao što je bandži džamping, vrlo popularan među Beograđanima. Svi zainteresovani za besplatan bandži mogu se prijaviti na internet adresi njnjnj. belgradesportfest. com, a najsrećnijih 60 će moći da testiraju nivo adrenalina. Takođe, na istom sajtu se mogu prijaviti i svi koji žele da se okušaju u streličarstvu i sportskom penjanju, veoma popularnim sportovima u svetu, zapostavljenim kod nas.

Organizator celokupne manifestacije, na kojoj je prošle godine učestvovalo više desetina hiljada Beograđana, je Beogradska kulturna mreža, koja je pored ovog događaja osmislila i Festival piva i proslavu Nove godine na gradskim trgovima 2006. godine.

K. Jovanović


vesti po rubrikama

^Beograd

Učestali incidenti u vozilima gradskog prevoza između zaposlenih i putnika
Novi direktor PIK "Zemun" napokon zauzeo svoju fotelju
Volonterski kampovi već godinama okupljaju hiljade mladih
Klizišta u naselju Ripanj i dalje aktivna
Od 26. do 28. maja tradicionalna sportska manifestacija
Iz budžeta grada 180 miliona dinara za sanaciju škola
GRADSKE VESTI : Hamlet, premijerno u Jugoslovenskom dramskom
 


     


FastCounter by LinkExchange