GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novi direktor PIK "Zemun" napokon zauzeo svoju fotelju

Novi direktor Poljoprivrednog kombinata "Zemun" Dragan Veličković uspeo je juče, u pratnji žandarmerije, da iz trećeg pokušaja uđe u prostorije ovog preduzeća. Naime, policija je, sa nalogom istražnog sudije, ušla u prostorije kombinata, kako bi sprovela pretres, preuzela dokumentaciju i uspostavila novu upravu, potvrdio nam je potpredsednik Štrajkačkog odbora ovog preduzeća Marko Stojak.

- Dvadesetak ljudi u pratnji žandarmerije došlo je u krug preduzeća i blokiralo zgradu. Radnici su ostali u menzi odakle nisu mogli da uđu u ostale prostorije kombinata - rekao je Stojak.

Novoizabrano rukovodstvo dva puta do sada pokušavalo je da uđe u zgradu, u novembru prošle, kao i u januaru ove godine. Štrajkački odbor radnika PIK-a, predvođen Radetom Grujićem, sprečavao ih je u tome jer ne priznaje novog direktora koga je u oktobru prošle godine postavila Vlada Srbije. Kako bi sprečili ulazak novog rukovodstva, radnici su se u januaru čak polivali benzinom.

Da podsetimo, na osnovu optužbi Agencije za privatizaciju, Vlada je jesenas smenila članove Upravnog odbora i Skupštine PIK "Zemun", a potom i v. d. direktora Dejana Kranjčevića. Štrajk 210 zaposlenih ovog kombinata koji je počeo 24. oktobra prošle godine traje i dalje. Radnici zapravo traže da se ispoštuje socijalni program, koji im garantuje stanove, a Agencija za privatizaciju donela je odluku o njegovom poništenju.

B. R.


vesti po rubrikama

^Beograd

Učestali incidenti u vozilima gradskog prevoza između zaposlenih i putnika
Novi direktor PIK "Zemun" napokon zauzeo svoju fotelju
Volonterski kampovi već godinama okupljaju hiljade mladih
Klizišta u naselju Ripanj i dalje aktivna
Od 26. do 28. maja tradicionalna sportska manifestacija
Iz budžeta grada 180 miliona dinara za sanaciju škola
GRADSKE VESTI : Hamlet, premijerno u Jugoslovenskom dramskom
 


     


FastCounter by LinkExchange