GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Učestali incidenti u vozilima gradskog prevoza između zaposlenih i putnika

Vozač "Laste" šamarao i psovao decu

Saobraćajno preduzeće "Lasta" potvrdilo incident. Prema rečima direktora Velibora Sovrovića, vozač Zoran Kostić najverovatnije će biti otpušten

Na meti bahatih vozača gradskog prevoza ovaj put našla su se deca. Naime, vozač "Laste" Zoran Kostić pretukao je dvojicu dečaka koji su se nalazili u GSP-ovom autobusu sa oznakom 704. Pri preticanju autobusa dečaci su najverovatnije gestikulacijama isprovocirali vozača koji je kod hotela "Jugoslavija" preprečio put vozilu u kjem su se nalazili. Potom je ušao unutra, otrčao do dece i počeo da ih šamara i psuje, da bi na kraju izašao na zadnja vrata autobusa. Dečaci su bili romske nacionalnosti i imali su oko 12 godina. Slučaj nije prijavljen policiji, već je u javnost dospeo tako što su očevici pozvali medije i obavestili ih o tome. Incident je naknadno potvrđen i u Saobraćajnom preduzeću "Lasta".

Vozač odmah suspendovan
Vozač koji ima 21 godinu radnog staža najverovatnije će, kako kaže generalni direktor "Laste" Velibor Sovrović, biti otpušten.

Iz ovog saobraćajnog preduzeća poručuju da ovakvo bahato ponašanje zaposlenih neće biti tolerisano, kao i da će učiniti sve kako bi se ovaj slučaj što pre rešio.

- Jako nam je neprijatno zbog ovog incidenta i svima se, a pre svega porodicama pretučenih dečaka, izvinjavamo. Kostić, koji je vozio na liniji Beograd-Brestac, suspendovan je od trenutka kada se desio incident. Izjavu će dati danas, a biće saslušani kondukter i svedoci - kaže Snežana Perović, direktor prigradskog saobraćaja u "Lasti".

Nadležni iz ovog gradskog prevoznika poručuju putnicima da ovakve događaje, kao i ostale neprijatnosti mogu da prijave informativnom centru ovog preduzeća. Kako bi se što pre rasvetlio ovaj incident, iz "Laste" pozivaju sve očevice da se jave na brojeve telefona 218-0691 i 288-0323.
Ovakvi slučajevi u GSP-u "Beograd" karakterišu se kao povreda radne discipline zbog čega vozač koji napravi ovakav prekršaj dobija otkaz, kaže Slaven Tica, generalni direktor pomenutog preduzeća.

- Svaki fizički i verbalni napad na putnike necivilizovan je čin za svaku osudu. U našem preduzeću definisane su norme ponašanja osoblja u javnom prevozu - naglašava Tica.

Niko nije pozvao policiju

Sve pritužbe na rad vozača GSP-a, kao i fizičke napade, građani mogu da prijave na broj telefon 2624-853. Potrebno je da putnik pribeleži garažni broj vozila, vreme i mesto gde se događaj desio.
- Javni prevoz je javno mesto na kome se može potražiti zaštita nadležnih, a pre svega policije - kaže Tica.
Na žalost, nikom od prisutnih, pa čak ni vozaču autobusa 704 "nije palo na pamet" da pozove policiju. A ona je, u svakom slučaju, zadužena da pruži zaštitu.

B. R.


vesti po rubrikama

^Beograd

Učestali incidenti u vozilima gradskog prevoza između zaposlenih i putnika
Novi direktor PIK "Zemun" napokon zauzeo svoju fotelju
Volonterski kampovi već godinama okupljaju hiljade mladih
Klizišta u naselju Ripanj i dalje aktivna
Od 26. do 28. maja tradicionalna sportska manifestacija
Iz budžeta grada 180 miliona dinara za sanaciju škola
GRADSKE VESTI : Hamlet, premijerno u Jugoslovenskom dramskom
 


     


FastCounter by LinkExchange