GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prevoznici iz Vojvodine više ne mogu da čekaju Vladu Srbije

Velja je oborio vlast bagerom,

mi ćemo njih autobusima

NOVI SAD - Preduzeća za prevoz putnika iz Vojvodine i njihove sindikalne organizacije, organizovaće blokadu puteva u pokrajini, a konačna odluka o datumu i mestima blokada biće doneta u sredu", najavio je predsednik Pokrajinskog sindikata saobraćaja Milanko Grbić. Prema njegovim rečima, prevoznici su strpljivo čekali bilo kakvu reakciju centralnih vlasti na njihove zahteve i pretili blokadama, a sada, kada od dogovora s vladom nema ništa, moraju i da ostvare svoje pretnje i pokažu da su mislili ozbiljno. Najavljuje se da će akcija blokade puteva biti izvedena u saradnji sa prevoznicima iz centralne Srbije, koje muče isti problemi i takođe pripremaju javne proteste.

Kao što smo već pisali, 18 velikih preduzeća za prevoz putnika iz Vojvodine traže da se zaustavi nelojalna konkurencija i rad na "crno" u ovoj delatnosti, zbog čega, kako tvrde, propadaju oni koji rade odgovorno i regularno.
"Našli smo se pod velikim pritiskom našeg članstva da se konačno krene u blokade i mi pod tim pritiskom moramo da radimo. Dogovorili smo se da se u sredu sastanemo i utanačimo detalje blokada, kojim će sigurno biti obuhvaćeni najvažniji putni pravci i prilazi Beogradu i Novom Sadu. Ugledamo se na našeg resornog ministra, Velju Ilića, koji je svojevremeno oborio vlast pomoću jednog starog bagera. Ako je on to mogao jednim bagerom, možemo valjda i mi sa 5.000 autobusa - preti Grbić.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Žitelji severne pokrajine nastavljaju tradiciju prvomajskih uranaka
Batalio muziku zbog nepravde
Izbor člana Gradskog veća nije objavljen u Službenom listu
Kokičari na novim adresama
Prevoznici iz Vojvodine više ne mogu da čekaju Vladu Srbije
 


     


FastCounter by LinkExchange