GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kokičari na novim adresama

Pravo da prodaju kokice na ulicama u centru grada dobilo je sedam popularnih "kokičara" koji će svoje tezge moći da postave na šest lokacija u gradu. U skladu sa odlukom gradonačelnice Maje Gojković, kokice će ubuduće moći da se kupe na Pozorišnom trgu (dva prodajna mesta), na uglu Zmaj-Jovine i Miletićeve, te Gimnazijske i Dunavske ulice, u Ulici Modene, kod Dunavskog parka i ispred bioskopa "Arena". Kako je rečeno u Gradskoj kući, osnovni kriterijum za dodelu mesta bio je redosled podnošenja zahteva, pa su tako bez mesta za prodaju kokica ostala tri kandidata koji su poslednji konkurisali.

Dosadašnje lokacije za prodaju kokica, koje su se nalazile na glavnom gradskom šetalištu i bile neuporedivo atraktivnije za prodavce, više nisu predviđene za ovu vrstu usluge. Kako je odlučila Gradska komisija za zauzeće javnih površina, šetalište će ubuduće biti oslobođeno svih pokretnih tezgi i Zmaj Jovinoj će biti postavljene samo bašte ugostiteljskih radnji. Da li će se u ovoj odluci istrajati, ili će sutra na mestima na kojim su stajali "kokičari" osvanuti tezge sa prodajom drugih vrsta proizvoda, ostaje da se vidi.

U centru Novog Sada od Vaskrsa, inače, nije moguće kupiti kokice na ulici. Na osnovu inspekcijskog rešenja, sve tezge za prodaju kokica su uklonjene. Prodavci kokica koji su dobili dozvolu da nastave rad mogu još dva meseca da rade na novim lokacijama, a potom će biti organizovana licitacija za novu raspodelu mesta.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Žitelji severne pokrajine nastavljaju tradiciju prvomajskih uranaka
Batalio muziku zbog nepravde
Izbor člana Gradskog veća nije objavljen u Službenom listu
Kokičari na novim adresama
Prevoznici iz Vojvodine više ne mogu da čekaju Vladu Srbije
 


     


FastCounter by LinkExchange