GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Izbor člana Gradskog veća nije objavljen u Službenom listu

Puj-pike-ne važi za Markova

Odluka o imenovanju stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu, a ja neću dozvoliti da se to desi. Zato Dragoljub Markov neće moći da stupi na dužnost, kaže Zoran Vučević, predsednik parlamenta

Imenovanje Dragoljuba Markova za člana Gradskog veća zaduženog za privredu još nije objavljeno u gradskom Službenom listu, a prema poslednjim najavama, neće ni biti. Na taj način će njegov izbor, prema tumačenju predsednika gradskog parlamenta Zorana Vučevića, biti sprečen i sve će formalno-pravno izgledati kao da se o njemu nije ni glasalo 20. aprila u Skupštini grada?!

Opozicija: Slučaj bez presedana

Šef odborničke grupe DS-a u gradskom parlamentu Mihajlo Brkić smatra da se imenovanjem Markova Skupština grada još jednom osramotila i da se pokazala sva pogubnost prakse postavljanja kadrova koji služe isključivo grupnim i partijskim interesima.
- Ništa slično se u Gradskoj skupštini nije dogodilo u poslednjih 10 godina. Koalicija SRS-a, DSS-a i SPS-a još jednom je pokazala da je nesposobna do vodi grad - izjavio je Brkić.

- Pravila procedure nalažu da odluka o imenovanju stupa na snagu danom njenog objavljivanja u službenom listu. Ja tu odluku neće potpisati i neću dozvoliti da se ona uopšte pojavi u Službenom listu. Markov zato neće ni moći da stupi na dužnost - kaže Vučević.
Reakcija Vučevića na izbor Markova usledila je posle pokretanja inicijative za njegovu smenu, koja je potekla od gradonačelnice Maje Gojković, nepunih nedelju dana pošto je ovaj rođeni Zrenjaninac izabran za člana Gradskog veća. Kao što smo već pisali, do gradonačelnice su naknadno stigle informacije o sudskom postupku i više istraga koje se vode protiv Markova, na šta je ona odgovorila zahtevom za brzopoteznim opozivom. Stvarni predlagač Markova (gradonačelnica je samo formalno podnela predlog na osnovu dogovora među koalicionim partnerima u gradskoj vlasti) šef novosadskog SPS-a Svetislav Krstić, preko našeg lista je odgovorio gradonačelnici da ovakva smena ne dolazi u obzir, pa se Vučevićeva pravna "vratolomija" čini kao spasonosna formula za obe strane: Markov neće biti smenjen, ali neće ni ući u Gradsko veće.

Podršku za svoju akciju, gradonačelnica je, po svemu sudeći, dobila u svojoj stranci. Predsednik novosadskog odbora SRS-a Igor Mirović podržao je predlog za opozivom Markova i ocenio da to neće poremetiti odnose unutar vladajuće koalicije u gradu, koju čine SRS, DSS i SPS. Prema njegovim rečima, partneri u vlasti ne treba da se ljute zbog ovoga jer socijalistima, u skladu sa međustranačkim dogovorom, ostaje pravo da postave svog čoveka na mesto člana Gradskog veća zaduženog za privredu.

R. Kukobat


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Žitelji severne pokrajine nastavljaju tradiciju prvomajskih uranaka
Batalio muziku zbog nepravde
Izbor člana Gradskog veća nije objavljen u Službenom listu
Kokičari na novim adresama
Prevoznici iz Vojvodine više ne mogu da čekaju Vladu Srbije
 


     


FastCounter by LinkExchange