GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Skupština prekinuta juče ujutro pošto je pozlilo ombudsmanu

Rasprava ga oterala u bolnicu

Milanu Petkoviću se slošilo u trenutku kada su odbornici raspravljali o njegovom predlogu za razrešenje zamenika Milice Vuletić i Mihajla Ignjatovića

KRAGUJEVAC- Maratonska sednica Skupštine grada Kragujevca prekinuta je juče ujutro u šest sati, u trenutku kada je gradskom građanskom braniocu Milanu Petkoviću pozlilo. Intervenisala je ekipa Hitne medicinske pomoći koja mu je na licu mesta ukazala prvu pomoć, posle čega je Petković prebačen u Klinički centar.
Petković je, kako Glas saznaje, primljen na koronarno odeljenje gde mu je zdravstveno stanje stabilizovano. Primio je terapiju protiv bolova i srčane aritmije i lekari ne očekuju komplikacije.

Kritikovao vlast

U ranijoj izjavi za Glas, Petković je bio eksplicitan da je peticija protiv njega napisana po nagovoru "određenih" struktura iz vlasti i insistirao na nezavisnosti ombudsmana. Više puta je javno ukazao na nepravilnosti u radu pojedinih službi gradske uprave, i postavio pitanje opravdanosti službenih putovanja aktuelnog predsednika Skupštine grada Dobrice Milovanovića.

Gradskom ombudsmanu je pozlilo u trenutku kada su odbornici raspravljali o predlogu Petkovića da Skupština razreši njegove zamenike Milicu Vuletić i Mihajla Ignjatovića. U zahtevu za smenu svojih saradnika naveo je da oni nisu poštovali osnovne principe rada ombudsmana - nepristrasnost, nezavisnost i objektivnost, a jednom od njih zamera i na nestručnosti u obavljanju ove odgovorne funkcije.
Kragujevački građanski branilac pokrenuo je i disciplinski postupak protiv dvoje zaposlenih u kancelariji ombudsmana koji su potpisali peticiju protiv njega, navodno zbog "svakodnevnog ličnog vređanja, omalovažavanja i pretnje otkazima".

Peticija je prosleđena gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću krajem marta ove godine, ali je jedan od potpisnika kasnije u pisanoj izjavi naveo da navodi u peticiji nisu tačni.
U izjavi koja je bila dostupna Glasu javnosti, radnik kaže da je potpisao peticiju bez čitanja teksta. Tvrdi i da ga je Petković čak i nagradio i unapredio povećanjem zarade od deset odsto, pa i da mu je odobrio novčanu pomoć. Radnik je svojim potpisom ispod izjave potvrdio da ga ombudsman nije vređao niti je imao bilo kakvih sukoba sa njim. Otkako je na ovoj funkciji kragujevački ombudsman doživeo je tri infarkta. O njegovom predlogu za razrešenje dvoje zamenika trebalo bi da se raspravlja u nastavku sednice koja tek treba da bude zakazana.

B. Kuljanin


vesti po rubrikama

^Šumadija i Pomoravlje

Lila uzela meru i Đuzi i Lanetu
Slavista dr Peter Gerlinghof počasni građanin Kragujevca
Poslenici kulture u Despotovcu negoduju zbog gašenja festivala
Skupština prekinuta juče ujutro pošto je pozlilo ombudsmanu
Kragujevac ove godine bez velike prvomajske proslave
U Palanci se još priča o samoubistvu na Kudreču
   


     


FastCounter by LinkExchange