GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nemačke novinarke objavile priručnik za ponašanje žena tokom Svetskog prvenstva

Ofsajd je kad ste između muža i televizora

Vaš muž sedi na kauču, on je "defanzivac", a TV koji on gleda je gol. Kad uđete u sobu i stanete između supruga i TV, vi ste u ofsajdu. Ali, samo pasivnom - ovo je samo jedno od objašnjenja (šta je to ofsajd?!) i saveta koje su nemačke sportske komentatorke Gabi Papneburg i Aneta Pilava ponudile ženama u svojoj knjizi "Savladajte ofsajd zamku". Reč je, naime, o svojevrsnom vodiču za nežniji pol, kako da se ponaša kroz nekih mesec dana, kada počne Svetsko prvenstvo.

- A onda u sobu ulazi vaš sin (saigrač) i baca vam kesu čipsa (loptu). E, sada ste u ofsajdu! Vaš muž počinje da "vrišti" zbog vašeg neregularnog vođstva, jer ste u stvari u mogućnosti da čips bacite u TV, a da protivnik ne može da vas spreči - nastavljaju simpatične Švabice.

U želji da pomognemo svojim, ali i vašim lepšim polovinama, preporučujemo nekoliko saveta, koji uz male korekcije važe na svim meridijanima:
- Nemojte pred sam početak utakmice da uznemiravate muža, porukama tipa: "Večera je gotova" ili "još nisi prošetao psa?", jer je on u tom trenutku previše "nahranjen" adrenalinom zbog predstojećih 90 minuta, ne može da razmišlja ni o čemu drugom.

- Nemojte ni slučajno da postavljate pitanja kao što je: "A koji su naši?". Ako već ne znate u kojim dresovima igra Nemačka, bolje sačekajte da vas spiker "prosvetli".
- Nemojte nikada, ali nikada da kažete: "To je samo igra". Za muškarce "to" nikada neće biti samo "pitanje života i smrti, već mnogo više od toga".

- Takođe, koliko god vam se Dejvid Bekam čini najlepšim igračem na terenu, nemojte to nikada da izgovorite, jer je on bez obzira na to - Englez. A Englezi su naši najveći neprijatelji...

V. T.


vesti po rubrikama

^sport

Gost Glasa javnosti: Velemajstor Alisa Marić
Kako sam skrenuo levo kod Lazareva...
Ko to ne bi voleo da igra za Crvenu zvezdu?
Krilni centar Crvene zvezde Miroslav Raičević prešao neobičan profesionalni put
O prvaku Sarog kontinenta odlučivaće Makabi i CSKA
Jovana Brakočević: Buntovnica sa razlogom
Ofsajd je kad ste između muža i televizora