GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


O prvaku Sarog kontinenta odlučivaće Makabi i CSKA

Praško proleće podvučeno žutim

Iako u proleće sve ozeleni, Prag je ovih dana obojen u žuto. Dvorana "Saska" u Pragu biće u nedelju od 20.30 časova Tel Aviv u malom jer se više od 10.000 Izraelaca okupilo u glavnom gradu Češke da pomogne Makabiju u nastojanju da dođe do treće uzastopne titule najboljeg kluba u Evropi. Time bi "večiti izraelski šampion" ponovio uspehe Rige i Jugoplastike koji su se tri puta zaredom penjali na krov evropske klupske košarke. Makabiju je ovo 12. finale što je rekord Starog kontinenta. S druge strane, CSKA je poslednji put igrao u finalu sada već davne 1973. godine kada ih je nadmudrio Aca Nikolić sa Varezeom. Ipak "Armejci" su napravili progres jer su poslednje tri godine ispadali u polufinalu.

Legija stranaca u žutom već godinama ne menja svoju filozofiju. A filozofija je jednostavna - trener Pini Geršon je ukapirao "štoseve" srpskih trenera i to primenio na svoju ekipu. Geršonović, kako sebe naziva mag na klupi Makabija, je ukomponovao u tim velike individualce kakvi su Vili Solomon, Entoni Parker, Maseo Baston, Derik Šarp ili Nikola Vujčić, a tu negde se "ušunjao" i jedan Izraelac, Tal Burštajn.

Jedan od najzaslužniji za uspeh Moskovljana je sasvim sigurno Duda Ivković koji je postavio klub na čvrste noge. Njegovim stopama krenuo je i Etore Mesina koji je doveo nekoliko stranaca pa uz rusku reprezentaciju u malom čine jak kolektiv.

Ljubitelji košarke svakako će uživati u finalu ovogodišnje Evrolige, bez obzira što u njemu učešće neće imati nijedan igrač ili trener iz Srbije.

D. Ignjatović


vesti po rubrikama

^sport

Gost Glasa javnosti: Velemajstor Alisa Marić
Kako sam skrenuo levo kod Lazareva...
Ko to ne bi voleo da igra za Crvenu zvezdu?
Krilni centar Crvene zvezde Miroslav Raičević prešao neobičan profesionalni put
O prvaku Sarog kontinenta odlučivaće Makabi i CSKA
Jovana Brakočević: Buntovnica sa razlogom
Ofsajd je kad ste između muža i televizora