GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Milivoje Novaković, napadač Liteksa i reprezentacije Slovenije, jedan od pikova trenera "crveno-belih" Valtera Zenge

Ko to ne bi voleo da igra za Crvenu zvezdu?

Nije Italijan, nije ni Brazilac. Snažan u duelu i skok igri, protivničke mreže cepa kao od šale, a sa svojih 192 centimetra i 84 kilograma nesumnjivo odgovara opisu i karakteristikama igrača koje je trener Valter Zenga prosledio čelnicima Crvene zvezde. Radi se o slovenačkom internacionalcu i napadaču bugarskog Liteksa, Milivoju Novakoviću, koji bi trebao da bude svojevrsna zamena za Nikolu Žigića u pohodu na Ligu šampiona.

- Znam da postoji ozbiljno interesovanje Zvezde. Zimus su čak dolazili u Bugarsku generalni menadžer Stevan Stojanović i tehnički koordinator Goran Vasilijević. Videli smo se i razgovarali. Šta će od svega toga biti, stvarno ne znam. Vezan sam ugovorom za Liteks još dve godine, tako da mislim da obeštećenje sigurno neće biti malo. Ipak, sve može da se završi. Potrebno je da se lično dođe u Loveč, sedne za sto i u četiri oka razgovara sa čelnicima Liteksa - kaže za Glas Novaković.

Zenga je snimio Slovenca na zimskim pripremama na Kipru.
- Igrali smo kontrolni meč protiv neke ruske ekipe, koji je Zenga gledao. Nisam previše obraćao pažnju na njegovo prisustvo. Posle mi je prišao Ljupkov sin, Srđan, i rekao da je razgovarao sa Italijanom koji se uzgred raspitivao za mene. Posle smo igrali protiv Zvezde i postigao sam dva gola. Verovatno sam ga tada "kupio".

Tandem Kaje - Novaković

Novaković podseća da je Liteks maltene sastavljen od igrača sa prostora bivše SFRJ i da se svi odlično druže.
- Cimer mi je Jelenković, tu su Bosanci Grujić i Berberović, Makedonac Popov. Sa nama se druži i Francuz Kaje...
I Kaje, za koga se interesuje i Nant i PSŽ, nalazi se na listi želja Valtera Zenge...
- Znam. Priča se. Razgovarao sam sa Kajeom o Zvezdi. Mi se odlično razumemo, sjajno sarađujemo na terenu što bi i te kako moglo da bude od koristi Zvezdi. Sačekaćemo predstojeći prelazni rok pa ćemo videti šta će biti - kaže Novaković.

Novaković ni jednog trenutka ne krije da je Zvezda i njegova želja.
- Zašto ne bih prešao u Zvezdu? Ko to ne bi voleo. Najveći klub na prostoru bivše Jugoslavije. Ja sam zvezdaš još od malih nogu.

Milivoje je prošao sve mlađe kategorije Olimpije iz Ljubljane, a onda se sa 18 godina otisnuo u Austriju.
- U Austriji sam uglavnom igrao za nižerazredne klubove. Potom sam prešao u prvoligaš Matersburg, pa u Lincer i uvek sam bio u vrhu liste strelaca. Usledila je jednogodišnja pauza zbog povrede trbušnog mišića, a onda sam na poziv prijatelja Dalibora Dragića došao u Liteks. Nisam se libio ni jednog trenutka pošto sam saznao da je trener Ljupko Petrović, koga izuzetno cenim. Ljupko je vrhunski stručnjak samo što su mu treninzi ubistvo. I kada nema treninga uvek "izmisli" neki sastanak da gledamo kasete, samo da nemamo slobodnog vremena - zaključuje Novaković koji je nedavno debitovao za reprezentaciju Slovenije protiv Kipra.

G. Božanović


vesti po rubrikama

^sport

Gost Glasa javnosti: Velemajstor Alisa Marić
Kako sam skrenuo levo kod Lazareva...
Ko to ne bi voleo da igra za Crvenu zvezdu?
Krilni centar Crvene zvezde Miroslav Raičević prešao neobičan profesionalni put
O prvaku Sarog kontinenta odlučivaće Makabi i CSKA
Jovana Brakočević: Buntovnica sa razlogom
Ofsajd je kad ste između muža i televizora