GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ispovest Bore vozača kojeg je Jirgen Reber optužio za remi u Banatskom Dvoru

Kako sam skrenuo levo kod Lazareva...

Kriv sam. Slabo poznajem taj put. Reber mi je jednom rekao: Boro, da ovako vozite u Nemačkoj, stalno biste bili u zatvoru!

Kad su fudbaleri Partizana nedavno u Banatskom dvoru odigrali "mršavih" 1:1, trener Jirgen Reber je, po običaju, pribegao banalnim izgovorima umesto samokritici. Ovaj put nisu u pitanju ni loši tereni ni odsustvo Nikole Žigića, već je kao glavni krivac etiketiran Bora vozač!

Naime, vozač Partizana Borivoje Stefanović nije skrenuo "levo kod Albakerkija" (u ovom slučaju Lazareva), pa se Nemac "vadio" da su igrači izašli iz autobusa pravo na teren.
- Kriv sam. Slabo poznajem taj put. I Nađ i Miša Radaković (Reberov pomoćnik) i ja smo mislili isto, ali sam i pored greške stigao u 15.05 - priča za Glas Bora vozač.

Iako je meč počeo u 16.00 časova, Stefanović ovu grešku ipak računa kao zakašnjenje - i to prvo u dugoj karijeri sa Partizanom.
- Vozio sam ih dok sam radio u "Putniku". Prvo sam se ja prijavljivao da ih vozim, a onda su i oni hteli mene, a kada su pre četiri godine kupili autobus, direktor Nenad Bjeković me pitao da li bih prešao kod njih i ja sam pristao - priča Bora.

Paunović brisao šoferku

Bora je uvek spreman na šalu sa trenerom Teleoptika Blagojem Paunovićem.
- On je moja generacija, sa njim stvarno imam super odnos. Jednom smo se vraćali iz Makedonije i meni su otkazali grejači pa je on morao ceo put do Beograda da mi briše šoferšajbnu, a ja sam ga kasnije lagao da sam namerno isključio grejače - seća se Bora.

Udario Đorđevićev auto

- Jednom sam ih dovezao do Teleoptika i izašao da otvorim boksove sa torbama. Vratim se u autobus, uhvatim se za menjač, kad ono neko namazao mast po njemu. Ja mahinalno povučem ruku i pustim kvačilo, autobus krene unazad i ja lupim auto Nenada Đorđevića. Onda su krenule prozivke: Ko ti dade dozvolu, nemaš pojma i slično, a Đorđević ništa nije rekao. I dan-danas ne znam ko mi je to uradio, ali sumnjam na fizioterapeutski deo stručnog štaba - kroz osmeh se priseća Bora.

Partizanov "Miško" spada među najomiljenije članove velike Partizanove porodice. Vozio je generacije igrača i trenera. Pamti i Ivicu Osima, a vozio je i oba Nemca.
- I Reber i Lotar su vrlo fini i ljubazni, uvek mi se jave, ali je Mateus bio društveniji - priča Bora.

Vozač "crno-belih" priznaje da vozi brzo. Ne uvek svojom voljom.
- Reberu i Štorku ne prija brza vožnja, vidi se po njima, ali se ne bune. Reber mi je jednom rekao: Boro, da ovako vozite u Nemačkoj, stalno biste bili u zatvoru! Nisam imao većih problema sa policijom, osim kada uđem u žutu traku. Onda me zaustavi policajac i, ako je Partizanovac, nema puno priče, ali ako navija za Zvezdu, onda moram da pokazujem saobraćajnu, da objašnjavam zašto sam vozio tuda... - objašnjava Stefanović.

Osim za prvi tim, Bora je zadužen i za mlađe kategorije, koje vozi svuda i voli da gleda njihove mečeve. U vožnji prvog tima društvo mu pravi kapiten Albert Nađ, koji sedi do njega i bira muziku.
- On je "di džej". Uglavnom slušamo zabavnu muziku, a kada pustimo narodnu, odmah se buni Miša Radaković. Ima i situacija kada im se ne sluša muzika, a to je kad izgube. Onda u autobusu stvarno možete da čujete muvu kako leti - otkriva Bora.

Iako pričljiv i spreman na šalu u svakom trenutku, Boru je nemoguće naterati da prizna ko mu je u Partizanu najdraži:
- Svi su mi oni kao deca. Sve ih podjednako volim i poštujem, ali i oni mene. Ne bih ih menjao nizašta - ne da se "isprovocirati" Bora.

V. Jovanović


vesti po rubrikama

^sport

Gost Glasa javnosti: Velemajstor Alisa Marić
Kako sam skrenuo levo kod Lazareva...
Ko to ne bi voleo da igra za Crvenu zvezdu?
Krilni centar Crvene zvezde Miroslav Raičević prešao neobičan profesionalni put
O prvaku Sarog kontinenta odlučivaće Makabi i CSKA
Jovana Brakočević: Buntovnica sa razlogom
Ofsajd je kad ste između muža i televizora