GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prvomajski uranak uz rokere, konje i bika na ražnju

POŽAREVAC - Povodom obeležavanja Praznika rada, u Požarevcu će se 2. maja održati velike konjičke trke pod nazivom "Prvomajski sastanak", u organizaciji Konjičkog kluba "Knez Mihailo". Za učešće u tri galopske i šest kasačkih trka prijavljena su najbolja grla Srbije. Galopska trka "Đurđevdan" za četvorogode i starija grla, trči se na stazi od 1.200 metara, a njen nagradni fond je 75.000 dinara. U utešnoj trci za trogoda grla "Prvi maj", nagradni fond je 65.000 dinara, posle koje sledi kasačka trka dana "Prvomajski sastanak" na 1.600 metara, sa nagradnim fondom od 35.000 dinara.

Tokom dana na hipodromu će biti organizovan i narodni višeboj, na kome će se pojaviti višebojci sa prethodnih "Ljubičevskih konjičkih igara" i mali voltižeri KK "Knez Mihailo". Požarevljane će najpre probuditi trubački orkestar koji će se, u ranim jutarnjim satima, vozilom kretati kroz grad a na hipodrom će biti odvoženi fijakerima, kao u nekadašnja vremena. Konjičkim trkama prethodiće prvomajski uranak, u organizaciji SO Požarevac i Turističke organizacije, koji će biti održan preko puta Ergele "Ljubičevo", na prostoru zvanom Slavujev venac. Nastupiće trubački orkestar iz Bistrice kod Petrovca na Mlavi i folklorni ansambli iz Poljane, Kostolca i Svilajnca, uz učešće plesnih grupa "Bolero", "Amadeus" i "Fleks" i nadmetanje oratora i recitatora. Na kraju će biti izabrana "ljubimica uranka" i "zlatni slavuj", kao pobednik nadmetanja u pevanju.

Na prostoru Moravske lagune 2. maja će, po 27. put, biti organizovana majska "Gitarijada", za koju su učešće najavili rok-sastavi iz Beograda, Novog Sada, Topole, Velike Plane, Vršca, Požarevca i Kostolca. Kao gosti pojaviće se Gale iz niške grupe "Kerber", Najda iz kragujevačke kultne grupe "Smak" i tradicionalni učesnik ove gitarijade, beogradski "Apartman 169". Tri prvoplasirana benda biće nagrađena a najbolji među njima biće preporučen za učešće na ovogodišnjoj "Zaječarskoj gitarijadi". Tradicionalni majski uranak biće održan i u Kostolcu, na plaži "Topoljar", uz neizostavnog bika na ražnju.

D. Novković


vesti po rubrikama

^Srbija

Pametnima tesno među prosečnima
Prvomajski uranak uz rokere, konje i bika na ražnju
Đurine makaze neće u penziju
Mihailo Reljić pola veka bavi se enigmatikom
Pozdrav iz Šapca odlazio u beli svet još u pretprošlom veku
Malozvornički ribolovci objavili rat velikom istrebljivaču riba iz jezera
   
 


     


FastCounter by LinkExchange