GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U istrazi oko ubistva Vojislava Jekića saslušano više osoba

Gavrić i Miki imaju alibi

Policija utvrdila da je Dobrosav Gavrić Duki i Milan Đuričić Miki u vreme ubistva bivšeg načelnika SUP Loznica bili kod kuće. Osim sumnje da ubistvo Jekića ima veze sa njegovim svedočenjem za ubistvo Arkana, istražuju se i njegovi prekodrinski poslovi sa automobilima i naftom

BEOGRAD - Policija je privela desetine osoba iz "kriminogene sredine", u okviru istrage o ubistvu Vojislava Jekića (58), penzionisanog oficira policije, bivšeg načelnika OUP Loznica i jednog od ključnih svedoka na suđenju za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Na informativnom razgovoru bili su i optuženi za likvidaciju bivšeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde Ražnatovića i dvojice njegovih prijatelja Milenka Mandića i Dragana Garića, 2000. godine u hotelu "Interkontinental" - Dobrosav Gavrić i Milan Đuričić, pa se u javnosti špekuliše da je likvidacija penzionisanog policajca povezana sa sudskim procesom.

Zaštićeni svedok

Branilac prvooptuženog za trostruko ubistvo u "Interkontinentalu" Dobrosava Gavrića, advokat Veljko Delibašić, potvrdio je za Glas da je njegov branjenik bio na informativnom razgovoru u OUP-u Loznica, dan posle Jekićevog ubistva, ali da je pušten kući jer je utvrđeno da nema veze sa ovim zločinom. Gavrić je u policiji rekao da je na dan Jekićeve likvidacije bio kod kuće, a njegov alibi je potvrđen izjavama svedoka. Prema saznanjima Glasa, policija je proverila njegovo kretanje i pomoću baznih stanica mobilne telefonije, a po tim podacima Gavrić je sve vreme boravio u svojoj kući u Loznici.

Delibašić je takođe porekao priče da je njegov klijent, zajedno sa optuženim Milanom Đuričićem Mikijem pobegao iz Loznice.
- Apsolutno isključujem mogućnost da je Gavrić pobegao. Nema govora o tome, on je i u ovom trenutku kod kuće, što se može proveriti pozivom na fiksni telefon. Gavrić se na svakih pet dana, kao i Milan Đuričić Miki, javlja u policijsku stanicu u Loznici - rekao je Delibašić. Advokat je ponovio da optuženi nemaju nikakve veze sa ubistvom Jekića i da im je on odgovarao kao živ svedok, za koga je odbrana imali niz pitanja. Glas je uspeo da dobije juče Dobrosava Gavrića na kućni telefon u Loznici, ali on nije želeo da daje izjave i uputio nas je na svog advokata.

I drugi optuženi u suđenju za ubistvo Arkana, Mandića i Garića, bili su na informativnom razgovoru u policiji, Vujadin Vule Krstić je pozivan dva puta, a pokazalo se i da on ima alibi, kao i Milan Đuričić Miki i Stojan Ranković Divljak.
Prema nekim informacijama Jekić je kobnog dana doputovao u Beograd da bi sredio vizu za Ameriku gde je trebalo da otputuje, navodno, plašeći se hapšenja zbog poslova kojim se bavio. Istraga se kreće u dva pravca, saznaje Glas, jedan ima veze sa njegovim svedočenjem u Hagu, gde je bio zaštićeni svedok u postupku protiv Slobodana Miloševića, ali je trebalo da svedoči protiv još nekih visokih funkcionera i policajaca iz bivše vlasti.

Sahrana u Bijeljini

Policija proverava i prekodrinske veze penzionisanog policajca, gde je navodno nekim uticajnim ljudima bio dužan oko pola miliona maraka već nekoliko godina, a poslovao je sa automobilima i naftom. U protekla dva dana privedeno je i nekoliko državljana Republike Srpske, koji su se našli kobnog dana u Beogradu, a policija istražuje njihove veze sa Jekićem. Svojevremeno je za Jekićem bila raspisana poternica jer je, po nekim informacijama, prebacio Mikija i Gagija preko Drine. Izvor Glasa dodaje da je Jekić izbegavao dolazak na suđenje za ubistvo u "Interkontinentalu", ali da su ga na svedočenje, navodno, primorali Arkanovi "Tigrovi" koji su ga i doveli u beogradski Okružni sud, gde je Jekić u svom svedočenju za ubistvo komandanta SDG optužio kontroverznog biznismena Andriju Draškovića i bivšeg načelnika Državne bezbednosti Radomira Markovića.
Jekić će biti danas sahranjen u Bijeljini.

D. Ćuruvija - M. Ž. Lazić


vesti po rubrikama

^hronika

Gorana Filipovića u centru Surdulice napao sin sanitarnog inspektora
Bombaš napravio lom u kući i izbušio zidove nožem
Predstavnici "Jugolaboratorije"a.d. optužuju Mariju Šarić
Povređeni kaskader i dalje u teškom stanju
U istrazi oko ubistva Vojislava Jekića saslušano više osoba
Snimao pornić sa dečakom