GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predstavnici "Jugolaboratorije"a.d. optužuju Mariju Šarić

Funkcionerka DSS nam otela stan

Direktor Goran Kostić kaže da Šarićeva duži niz godina bespravno živi u stanu u Ulici Koče Kapetana 4, na Vračaru. Tvrdi da nema potpisan ugovor sa preduzećem i da ne plaća kiriju za korišćenje tog stana

BEOGRAD - Stan broj osam, u Ulici Koče Kapetana 4, na Vračaru, već deset godina je predmet nesuglasica Marije Šarić, predsednika odborničke grupe DSS-a, Skupštine opštine Vračar i preduzeća "Jugolaboratorija" a.d. Predstavnici ove firme optužuju ovu Beograđanku da bespravno koristi njihov stan, a direktor "Jugolaboratorije" a. d. Goran Kostić ističe da "je to činjenica" i da su zbog toga protiv imenovane gospođe pokrenuta dva spora pred Trećim opštinskim sudom.

- Gospođa Šarić je već duži niz godina bespravno u stanu "Jugolaboratorije". Nema potpisan bilo kakav ugovor sa preduzećem, takođe ne plaća kiriju za korišćenje tog stana iako njeni roditelji stanuju u istoj zgradi. Smatramo da je taj problem trebalo rešiti van suda, međutim gospođa Šarić i naši advokati nisu došli do sporazuma - kaže direktor "Jugolaboratorije" a. d. On dodaje da iznosi činjenice koje su nesporne i ističe da ne želi da se njegova izjava smatra pritiskom na pravosudne organe.

Tužena bez komentara

U nameri da čujemo drugu stranu priče kontaktirali smo Mariju Šarić ali ona nije želela da komentariše optužbe da bespravno boravi u stanu u Koče Kapetana.
- Ne znam zašto uopšte pišete o tome kada je to privatna stvar - rekla je ona i dodala da je prethodnih dana razgovarala sa direktorom "Jugolaboratorije" a. d. i advokatom i da su na dobrom putu da se spor oko stana uskoro razreši.

Advokat ovog preduzeća Dragan Milojević kaže da je doživeo niz neprijatnosti od Marije Šarić kada je sa direktorom "Jugolaboratorije" a. d. i arhitektom iz Poslovnog sistema obišao sporni stan.
- Naglasio sam joj da nismo mi u njenom stanu, već da je ona bespravno u našem stanu. Upozorio sam je na pristojnost i na našu želju da da u duhu dobre volje prevaziđemo ovaj veliki problem. Imao sam u vidu i značajno mesto koje ona zauzima u stranci kojoj i sam pripadam i njen ugled političara na Vračaru u Beogradu, pošto je gospođa i suvlasnik preduzeća "Giga Trans". Ona je, međutim u razgovoru bila veoma neljubazna i pozvala se na svoj politički uticaj sve do Ministarstva pravosuđa - priča advokat.

On dodaje da spor oko stana u Koče Kapetana 4 traje dugo, da je Marija Šarić izbegavala da dolazi na ročišta, kao i da od početka suđenja nije sudu prezentovala nijedan pravnovaljani dokument o osnovi svog boravka u stanu.
- Ne želim da verujem da se radi o njenom uticaju, ali bih želeo i ovom prilikom da podržim borbu našeg predsednika vlade u smislu unapređenja standarda u pravosuđu Srbije - naglašava advokat "Jugolaboratorije"a. d.

A. S.


vesti po rubrikama

^hronika

Gorana Filipovića u centru Surdulice napao sin sanitarnog inspektora
Bombaš napravio lom u kući i izbušio zidove nožem
Predstavnici "Jugolaboratorije"a.d. optužuju Mariju Šarić
Povređeni kaskader i dalje u teškom stanju
U istrazi oko ubistva Vojislava Jekića saslušano više osoba
Snimao pornić sa dečakom