GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bombaš napravio lom u kući i izbušio zidove nožem

KRUŠEVAC - Stanovnici Ulice Božidara Milovanovića još prepričavaju dramatičan događaj od pre tri dana, kada su ekipe kruševačke interventne policije i SAJ-a iz Beograda hapsile Aleksandra Štefana (36) iz Kruševca, koji je pretio da će se razneti bombom. On je pre toga metalnom šipkom komšiji Živadinu Miletiću (51) polomio levu ruku, a potom, sve vreme držao prst na osiguraču defanzivne bombe, preteći policajcima da će sve dići u vazduh. Od pregovora nije bilo ništa, pa je akcija policajaca počela negde pred zoru, kada je Aleksandar, šetajući se u svom dvorištu sa bombom u ruci, počeo da gubi kontrolu. Očevici kažu da nijednog trenutka nije izmicao očima snajperista, koji su pratili svaki njegov pokret.

Komšije, koje su iz daljine posmatrale dramatičan događaj, pričaju da su specijalci istovremeno uleteli u dvorište kuće uhapšenog. Za vreme pregovora sa Štefanom, komšiluk je bio evakuisan, a ekipe Hitne pomoći i vatrogasci bili u pripravnosti. Kada su SAJ-ovci ušli u dvorište, zgrabili su Štefana za ruku u kojoj je držao bombu, a zatim ga oborili na zemlju. Potom su ga izveli iz dvorišta i uveli u "maricu".

Kada su policajci ušli u kuću, zatekli su haos. Unutra nije bilo nijednih vrata, zidovi su bili izbušeni nožem, gotovo sve stvari polomljene, a samo je mašina za pranje posuđa bila čitava. Aleksandar, poreklom Čeh, živeo je sam, a roditelji mu žive u Nemačkoj. Komšije pričaju da je u detinjstvu bio poslušan, ali da je, sa odlaskom roditelja ostao da živi kod babe. Napustio je osnovnu školu, a niko ne zna šta je radio i od čega je živeo. Priča se da je više puta privođen, da je pio, a komšije je optuživao da ga truju i da su mu otrovali pokojnu babu. U dvorištu kuće koje je policija posle njegovog hapšenja zaključala ostala su dva psa i nekoliko kokoši.

R. B.


vesti po rubrikama

^hronika

Gorana Filipovića u centru Surdulice napao sin sanitarnog inspektora
Bombaš napravio lom u kući i izbušio zidove nožem
Predstavnici "Jugolaboratorije"a.d. optužuju Mariju Šarić
Povređeni kaskader i dalje u teškom stanju
U istrazi oko ubistva Vojislava Jekića saslušano više osoba
Snimao pornić sa dečakom