GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gorana Filipovića u centru Surdulice napao sin sanitarnog inspektora

Pretukao privatnika zbog pljeskavica

Filipović kaže da je šest meseci besplatno pljeskavicama hranio sanitarnog inspektora Jevtića. Kada mu je prvi put naplatio dve pljeskavice 100 dinara, navukao je belaj na sebe

SURDULICA - Nedavno prebijanje privatnika Gorana Filipovića u centru Surdulice, koga je u dva navrata pretukao Ivan, sin ovdašnjeg sanitarnog inspektora Tomislava Jevtića, izazvalo je ogorčenje mnogih žitelja ove varošice. Zbog ranijih neraščišćenih računa, Ivan Jevtić je uz asistenciju oca Tomislava, 23. aprila oko 15.30 sati ispred hamburgernice "File", pretukao Filipovića, koji je potražio zaštitu lekara, ali i policije. Filipović ističe da je šest meseci besplatno pljeskavicama hranio sanitarnog inspektora Jevtića. Kada mu je prvi put naplatio dve pljeskavice 100 dinara, navukao je belaj na sebe.

Pretio mu zatvaranjem radnje

- Ljutito je najavio da ću da vidim kako inspektor naplaćuje i plaća. Posle 20 dana stigla je osveta. Inspektor Jevtić došao je u kontrolu i utvrdio da radnica u lokalnu nema sanitarnu knjižicu. Bilo je to u avgustu, a prijavu je pustio u proceduru u decembru prošle godine. Na sudu sam platio kaznu 80.000 dinara i od tada ne govorim sa njim. Ubrzo potom, usledile su učestale kontrole inspektora. Pritiske sam uspeo da izdržim mesec i po dana, a onda sam zatvorio hamburgernicu - kaže Filipović.

Pre nekoliko dana, Filipović je na ime svoje supruge Sunčice ponovo otvorio hamburgernicu u centru Surdulice jer ni on ni žena nisu radili, a trebalo je hraniti i dva sina. Samo dva dana posle otvaranja hamburgernice, pored lokala su prošli Tomislav i njegov sin Ivan Jevtić. Posle nekoliko razmenjenih rečenica, došlo je do verbalnog, potom i do fizičkog sukoba.

- Nisam znao da mu je to sin, koji me je uhvatio rukama za vrat. Dok me je inspektor Toma držao, mladić me je besomučno udarao rukama i nogama. Dok me je mladić tukao, ja nisam pružao nikakav otpor. Onda je napasnika povukao Toma i rekao da će ponovo da mi zatvori radnju. Inspektorov sin je pretio da će ubiti mene, suprugu i dva sina blizanca. O svemu sam odmah obavestio policiju, koja nije ništa preduzela da ga pronađe i sasluša, kaže Filipović.

Samo 12 časova kasnije, 24. aprila u 3.30 sati, Filipović je doživeo novu torturu. Dok je njegova supruga Sunčica trojici mladića davala pljeskavice, pojavio se Ivan i ušao u radnju. Odmah je Goranu počeo da preti da će njega i porodicu da pobije i upozorio ga da beži od njegovog oca.

- Ustao sam i rekao da moram da zovem policiju, što ga je razbesnelo, pa me je uhvatio za nos. Dok me je udarao po rukama i glavi, moja žena je vrištala. Da bih ga zaplašio i nekako se odbranio, dohvatio sam kuhinjski nož, kojim sečemo lepinjice. Ni sam ne znam kako, ali zakačio sam ga sečivom po stomaku. Da nije bilo trojice mladića, koji su ga odvukli od mene, ko zna kako bi se sve završilo. Odmah sam sa nožem otišao u policiju. Kada ga je policija pronašla i u njihovom prisustvu mi je pretio smrću. Čuo sam da je njegov otac počeo da utiče na svedoke i najviše se bojim toga da posle batina ostane nekažnjen - priča Filipović.

Sve navode oštećenog odlučno demantuje Ivan Jevtić, koji tvrdi da je za sve kriv Filipović, koji je provocirao njega i njegovog oca.

Sin inspektora negira optužbe

- Nije tačno da sam ga tukao prvog i drugog dana. Samo smo se svađali i raspravljali. Tačno je da sam ga oba puta upozorio da više ne preti mom ocu, koji nije kriv što je Filipović zbog propusta u radu platio kaznu od 80.000 dinara. Meni je bilo žao da tučem čoveka od koga sam viši, teži i znatno jači. Tek kada me velikim kuhinjskim nožem ubo u stomak, Filipovića sam udario i oborio na zemlju. U oba slučaja sam upozorio Filipovića da ne dira mog oca i da mu ne preti. Nema veze sa istinom Filipovićeva tvrdnja da sam ga u dva navrata tukao. Žao mi je zbog svega, ali za sve je kriv Filipović, rekao je Ivan Jevtić, student završne godine prava.

Ovih dana uslediće prekršajne i krivične prijave i tužbe i na sudijama je da utvrde na čijoj je strani istina. Mnogi vlasnici privatnih radnji još od ranije kivni su na sanitarnog inspektora Tomislava Jevtića, za koga kažu da je ucenjivao, reketirao i besplatno uzimao raznu robu, i da je zbog toga kod mnogih jako omražen. Uveliko se priča da će privatnici peticijom tražiti da Jevtić više ne obavlja poslove sanitarnog inspektora jer zloupotrebljava svoju funkciju.

Reči hvale nema ni za inspektorovog sina Ivana za koga mnogi u Surdulici kažu da je konfliktna ličnost i da se bahato ponaša.

B.K.


vesti po rubrikama

^hronika

Gorana Filipovića u centru Surdulice napao sin sanitarnog inspektora
Bombaš napravio lom u kući i izbušio zidove nožem
Predstavnici "Jugolaboratorije"a.d. optužuju Mariju Šarić
Povređeni kaskader i dalje u teškom stanju
U istrazi oko ubistva Vojislava Jekića saslušano više osoba
Snimao pornić sa dečakom