GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Delegacija BK nezadovoljna posle

posete državnim funkcionerima

BEOGRAD - Uprkos tome što su predstavnici BK TV prekjuče posetili Vladu Srbije, predsednika Skupštine i kabinet predsednika Borisa Tadića, rešenja za njihov problem nema. Isključena su im još dva repetitora, a zabranjeno im je okupljanje na ulici i živo vođenje emisije Telefakt. Ipak, oni nastavljaju odbranu svoje televizije.

- Ne možemo da budemo zadovoljni posetama jer nam je brutalno ugašena televizija. Nas su primili sekretari sekretara i hvala im na tome, ali mi smo tražili nešto drugo. Tražili smo neko rešenje. Kod Tadića nam je gospodin Radujko rekao da je predsednik Srbije zgrožen onim što se dešava, da ne može da veruje da su ponovo političke snage i kordoni izmešani sa kordonima i da će to poslati lošu sliku svetu - kazao je Miodrag Popov, zamenik glavnog i odgovornog urednika BK televizije.

U Skupštini im je rečeno da formulišu zahteve i stave ih na prijavnicu.
- Sve to deluje kao kupovina vremena. Predrag Marković nam je rekao da je trebalo da delujemo ranije, ali mi nismo znali ranije na kakva su nedela članovi Saveta Republičke radiodifuzne agencije spremni. Posebno nas je porazio stav vladike Porfirija koji je, očigledno, glasao protiv BK TV iako smo mi prva televizija koja je štitila interese Srpske pravoslavne crkve, ali i drugih crkava - jasan je Popov.

On je objasnio da Nenad Cekić nije više taj koji ih zanima i da su svesni da je iza odluke o gašenju televizije BK neko drugi.
- Većina problema se rešava u Koštuničinom kabinetu, ali odlukom o gašenju Televizije BK oni su sebi dali autogol. Sramno je to što premijer ćuti i ništa ne preduzima. Ne možemo reći da nismo pravili greške, ali su ih i druge televizije koje su dobile nacionalnu frekvenciju pravile. Neke i više nego mi - izričit je Popov.

Sigurno je, objasnio je on, da je BK TV bila najkultivisanija od svih komercijalnih televizija i da su jedini, ne računajući RTS, premašivali nacionalni cenzus.
Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije Aleksandar Vasić demantovao je juče u izjavi Tanjugu navode medija da će on i Nenad Cekić dati ostavku na članstvo u Savetu.
- Ne pada mi na pamet da dam ostavku. Nikada nije bilo pomena o tome - rekao je Vasić i naveo da ni on, ni predsednik Saveta RRA Nenad Cekić ne pomišljaju na takav potez.

A. I.


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Zoran Šami: Verujem da se ne zna gde je Ratko Mladić
Nenad Bogdanović: Radikali su rasprodali državu
Premijer Kosova Agim Čeku objašnjava zašto Albanci žele nezavisnu državu Kosovo
Vlada Srbije pomaže Telekomu da pojača monopolski položaj
Vozači "Rakete" priterali vlasnika uza zid
Zoran Drakulić, predsednik Ist pointa, o stanju u privredi, inflaciji, RTB Boru...
Demografska slika u Srbiji sve više zabrinjava
Bez tendera do materijala za dijalizu
Zoran Stojković: Sudije izbegavaju odgovornost
Spiskao skoro 700.000 dinara za tri meseca
Stranački lideri Bošnjaka neće priznati granicu između Srbije i Crne Gore
Delegacija BK nezadovoljna posle posete državnim funkcionerima
Neradni dani smanjuju produktivnost na radnom mestu