GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Štrajkači saobraćajnog preduzeća iz Užica juče upali u zgradu užičke opštine

Vozači "Rakete" priterali vlasnika uza zid

UŽICE - Generalni štrajk radnika užičke "Rakete" pretvorio se juče popodne u pravu dramu, kada je po završetku tročasovnih pregovora predstavnika štrajkača i vlasnika firme Miloša Radenkovića, organizovanih posredstvom Mira Martića, predsednika užičke opštine, grupa od pedesetak vozača, upala u zgradu užičke SO u kojoj su pregovori vođeni. Vozači su po spratu, na kome je opštinska administracija, u pravom haosu koji je nastao, od kancelarije do kancelarije počeli da traže Radenkovića, a kada su ga našli primorali su ga da sluša kakve sve drame preživljavaju radničke porodice zbog neisplaćenih plata za poslednja dva meseca.

- Sram te bilo Radenkoviću, sram te bilo! Je li to ovo ona evropska "Raketa" o kojoj si pričao kad si nas kupio? Šta će moja deca sutra jesti? Ništa od obećanog nisi ispunio - grmelo je malom kancelarijom u koju je ušla grupa od desetak vozača, dok je Radenković sedeo pritešnjen između radnika, zida i stola.

Jedan od štrajkača je pred Radenkovićem izvrnuo prazne džepove pantalona, drugi, stariji, zaplakao je, objašnjavajući da u kući više nema ni dinara.
- Vozimo neispravne autobuse, putnike hoćemo da poubijamo, a tebe baš briga. Sad da kažeš kad ćemo plate da dobijemo, ili se pokupi i idi u Kraljevo i nemoj više da se vraćaš, pusti nas da se sami snalazimo. Znaš li ti da naša deca žive od onoga što mi ovde zaradimo - pričali su drugi, dok je Radenković uglavnom ćutao.

Radnici "Rakete", njih 200, okupili su se ispred zgrade opštine još oko 11 sati i tada su započeti trosatni pregovori sa Radenkovićem koji je ponudio, kako je rekao Srđan Milanović, jedan od predstavnika štrajkača, da za tri dana pripremi plan izlaska iz krize. Milanović je kolegama predložio da sačekaju ta tri dana, a da onda vide šta dalje, ali su oni zatražili da im se gazda direktno obrati. Pošto se Radenković nije pojavio upali su u zgradu i u lice mu saopštili svoje muke, a zatim su napustili zgradu SO, a za njima i Radenković, pa je ostalo neizvesno šta će preduzeti narednih dana. Vozači "Rakete" juče nisu blokirali magistralu prema Zlatiboru, ali je autobuski saobraćaj bio znatno redukovan.

Z. Šaponjić


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Zoran Šami: Verujem da se ne zna gde je Ratko Mladić
Nenad Bogdanović: Radikali su rasprodali državu
Premijer Kosova Agim Čeku objašnjava zašto Albanci žele nezavisnu državu Kosovo
Vlada Srbije pomaže Telekomu da pojača monopolski položaj
Vozači "Rakete" priterali vlasnika uza zid
Zoran Drakulić, predsednik Ist pointa, o stanju u privredi, inflaciji, RTB Boru...
Demografska slika u Srbiji sve više zabrinjava
Bez tendera do materijala za dijalizu
Zoran Stojković: Sudije izbegavaju odgovornost
Spiskao skoro 700.000 dinara za tri meseca
Stranački lideri Bošnjaka neće priznati granicu između Srbije i Crne Gore
Delegacija BK nezadovoljna posle posete državnim funkcionerima
Neradni dani smanjuju produktivnost na radnom mestu