GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Beogradska rubrika izabrala najboljeg i najgoreg funkcionera

Crna plaketa za saobraćaj

Pobednik je Dušan Bajec zadužen za finansije sa prosečnom ocenom 4,87, a najgori Dejan Mali zadužen za saobraćaj koji je "zaradio" 1,62. Gradonačelnik Nenad Bogdanović "izvukao" dobar uspeh sa prosečnom ocenom 3,37

Sabiranjem ocena, dobijenih na osnovu rada, uloženog truda i nadasve postignutih rezultata, dobili smo najboljeg i najgoreg među devet članova Gradskog veća i četiri ključne osobe zadužene za funkcionisanje prestonice.

Odlikaši

Najbolji je Dušan Bajec, zadužen za finansije, koji je sa prosečnom ocenom 4,87 postigao odličan uspeh. Bez obzira što gradski menadžer misli da je Bajec u dobrom položaju, jer vodi sektor u kome je odgovoran više prema skupštini nego prema javnosti, ipak dobre ocene zaslužio je zbog domaćinskog vođenja budžeta. Dodatni plus je i pomoć koju je grad obećao svima koji su pretrpeli štetu u poplavi. Odlikaš je i Vladan Šubarević, zadužen za zdravstvo sa prosekom 4,5. Otvaranjem novih ambulanti i organizovanjem više programa i akcija u aprilu, uspeo je da popravi prosek iz marta.

Najgori

Plasman

Pobednici
1. Dušan Bajec
2. Vladan Šubarević
3. Jasenko Lazović
Gubitnici
1. Dejan Mali
2. Đorđe Bobić
3. Vladimir Marković

Gubitnik je Dejan Mali, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj. Katastrofalno organizovan javni prevoz, pogotovo za vreme poplave, autobusi koje građani čekaju i po pola sata, gužve na ulicama i autobuskim stajalištima, bili su dovoljni da Mali zaradi prosečnu ocenu 1,62 i dovoljan uspeh. Iako smo se trudili da za ovakvo stanje u javnom prevozu dobijemo bilo kakav komentar, svi naši pokušaji su se izjalovili.

Dovoljan uspeh postigao je i Srđan Jovanović zadužen za komunalno-stambene poslove. On je dobio ocenu 1,9, a zamerke se odnose na loše organizovanu odbranu od poplava u početku, ali i nadogradnju vlastitog stana bez građevinske dozvole.

Pokazalo se da je loše radio i Vladimir Marković zadužen za taksi prevoz u gradu koji je dobio prosečnu ocenu dva. Nikako da uradi nešto i stane na put samovolji taksista koji traže poskupljenje usluga, a neka od udruženja ukinuće i popust na poziv.

Srednje žalosno

Najbolju prosečnu ocenu među "vođama" grada dobio je gradski menadžer Bojan Stanojević - 3,7.
Komunalna preduzeća su funkcionisala, ali Nemanjina i pored svih obećanja nije završena. Stanojević tvrdi da je u školi uvek imao sve petice, za takav uspeh i na funkciji gradskog menadžera moraće više da se potrudi. Gradonačelnik Nenad Bogdanović "izvukao" je prosek 3,37. Međutim, ovo ne znači da je rad gradonačelnika samo dobar, već naprosto znači da onaj koji puno radi, mora nekad i da pogreši.

U boljem položaju od gradonačelnika je njegova zamenica Radmila Hrustanović, ali je ipak postigla manji prosek. Hrustanovićevoj je "visok" prosek 3,25 izvukao prošli mesec. Zameramo joj način na koji su organizovani "Dani Beograda" u sred poplava. Jedva dovoljan uspeh postigao je gradski arhitekta Đorđe Bobić sa prosekom 1,75. Šta možemo, iako nam je lično simpatičan, sektor za koji je zadužen i način na koji probleme rešava nameću niske ocene.

Vrlo dobar uspeh postigli su još i Jasenko Lazović zadužen za privredu sa prosekom 4,25, i Andreja Mladenović zadužen za sport i Dragana Zeljković zadužena za kulturu sa prosekom 4,12. U tu grupu sa prosekom 3,54 jedva se "provukla" Branka Bošnjak zadužena za urbanizam. Najbolji i najgori dobiće crvenu i crnu plaketu ili diplomu odmah nakon praznika.

I. Zdravković


vesti po rubrikama

^Beograd

Tradicionalni uranak samo na Avali
Umerenost u jelu i piću
Beogradska rubrika izabrala najboljeg i najgoreg funkcionera
Igrajte JOGAZ sa Ronaldinjom!
Makiš 2 najveći neuspeh ove vlade
Praznično radno vreme trgovina, banaka i pošta
 


     


FastCounter by LinkExchange