GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 30. 4. 2006. - Utorak 2. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vodič za neradne praznične dane na izletištima i planini u okolini prestonice

Tradicionalni uranak samo na Avali

Sindikat "Nezavisnost" praznik obeležava koncertom na Trgu Republike. Ada Ciganlija, najomiljenije izletište Beograđana, zatvorena

Svi sugrađani koji se nisu organizovali i spojili uskršnje i prvomajske praznike i negde otputovali, imaće priliku da svečano obeleže bar Prvi maj. Avala, Košutnjak i ostala okolna izletišta moći će odlično da posluže da se Praznik rada obeleži na odgovarajući način.
Ove godine će izostati "slavlje" na Adi Ciganliji jer se ovo popularno izletište još nije oporavilo od poplava, a i zvaničnici grada su izričito zabranili da se dolazi na Adu. Opravdana eliminacija Ade sigurno će popuniti neka druga izletišta.

Tako će najviše Beograđana posetiti Avalu, i uz paljenje logorskih vatri, koje su deo tradicionalnog prvomajskog uranka, obeležiti ovaj svetski praznik.
- Svake godine idem sa društvom na Avalu, i baš se dobro provedemo. Uz klopu i fudbal, opuštanje je zagarantovano - kaže Bogdan Minić, dvadesetpetogodišnji elektrotehničar.

Opština Voždovac i Planinarsko-smučarsko društvo "Avala" jedini će organizovati proslavu 1. maja. Jednodnevna sportsko-zabavna manifestacija biće održana u planinarskom domu "Čarapićev brest" na Avali. Uranak će započeti paljenjem logorskih vatri u dva časa ujutru, a druženje će trajati do 18 časova.
Ovogodišnji prvomajski program uključuje i planinarenje s vodičima, penjanje na veštačku stenu uz pomoć instruktora, kao i nadmetanja u košarci, fudbalu i odbojci. Izletnici će jesti vojnički pasulj iz kazana, a moći će i sami da raspale roštilj. Za dobru muziku zaduženi su trubači.

Za one kojima je Avala daleko, tu je Košutnjak. Puno sportskih terena i pogodnih mesta za postavljanje "praznične trpeze" garantuju dobro utrošeno vreme. Dok muškarci budu jurili za loptom, klinci igrali žmurke, dame će u tišini košutnjačke šume na miru moći da ispijaju prvomajsku kaficu.
Romantične duše koje budu želele da napuste Beograd, mogu se ukrcati u voz "Romantika". Krajnja destinacija je Palić, gde bi putnici trebalo da stignu u 11.30 časova, taman na vreme za praznični ručak.

Iako je Prvi maj praznik svih radnika, domaći predstavnici sindikata su preporučili svojim članovima da praznik provedu skromno u porodičnom krugu, i da napune "baterije" za dalju borbu za sindikalna prava i slobode.
Ipak, sindikat "Nezavisnost" će ovaj praznik obeležiti koncertom, prvog maja u 18.30 časova na Trgu Republike. Sekcija mladih "Nezavisnost" pokloniće Beograđanima koncert na kome će učestvovati poznate beogradske grupe.

B. R. - K. J.


vesti po rubrikama

^Beograd

Tradicionalni uranak samo na Avali
Umerenost u jelu i piću
Beogradska rubrika izabrala najboljeg i najgoreg funkcionera
Igrajte JOGAZ sa Ronaldinjom!
Makiš 2 najveći neuspeh ove vlade
Praznično radno vreme trgovina, banaka i pošta
 


     


FastCounter by LinkExchange