GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 28. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Niški funkcioneri izuzetno dobro zarađuju

Plata tri puta veća od prosečne

NIŠ - Najniža neto plata niških funkcionera primljena u januaru tri puta je veća od prosečne plate ostvarene u Nišu u martu ove godine, pokazuju podaci objavljenih primanja izabranih i postavljenih lica u gradonačelnikovom kabinetu i Skupštini grada, javlja Tanjug.

Sekretaru Skupštine grada u januaru je uplaćena neto plata od 50.135 dinara, a nešto više primio je pomoćnik gradonačelnika.
Istovremeno, Republički zavod za statistiku objavio je da je prosečna plata u Nišu u martu ove godine iznosila 16.505 dinara i da znatno zaostaje u odnosu na republički prosek.

Dok je ta razlika na početku prošle godine iznosila oko 1. 000 dinara, sada je narasla na 3.500 dinara, zabeležili su statističari.
Posebni savetnik u gradonačelnikovom kabinetu primio je na početku ove godine 51.329 dinara, a glavni arhitekta i glavni menadžer primaju platu od 52.831 dinara, s tim što gradski menadžer taj posao obavlja po ugovoru. Većnici, kojih je devet, primaju platu od 52.010 dinara, gradski pravobranilac i načelnici uprava po 47.803 dinara.

Predsednicima odbora Skupštine grada svakog meseca se uplaćuje po 43.342 dinara, a predsednicima komisija po 38.007 dinara.
Plate niških funkcionera veće su i od plata nekih republičkih funkcionera, dok podaci statističara pokazuju da Niš i opštine na jugu Srbije sve više zaostaju u odnosu na republički prosek.


vesti po rubrikama

^Srbija

Predah i odmor za dušu putnika
Zloupotrebili službeni položaj
Stradale kuće, štale, putevi...
Muzika i igre stare Srbije u Šapcu
Mesec dana odsečeni od sveta
Plata tri puta veća od prosečne
   
 


     


FastCounter by LinkExchange