GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 28. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Još nije počela popravka puta od Barja do Okruglice

Mesec dana odsečeni od sveta

LESKOVAC - Ni posle mesec dana od pojave klizišta, nije započeta sanacija puta od Barja do Oruglice, kod sela Beštica, koje se nalazi svega nekoliko kilometara od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom. Meštani nekoliko sela u ovom delu opštine kažu da je klizište još aktivno i da je do sada "odnelo" pedesetak metara puta. Pripadnici policije koji su smešteni u Oruglici, ali i stanovnici ovih naselja, za sada se snalaze prolaskom preko pašnjaka ili korišćenjem alternativnog pravca preko Lebana, što produžava put za nekoliko desetina kilometara. Iz Koordinacionog tela za jug Srbije obećavaju da će sa radovima početi posle prvomajskih praznika.

Meštani Gaginca, Melova, Oruglice i Ravnog dela do Leskovca mogu stići samo korišćenjem puta preko Ključa i Lebana, što je za oko pedeset kilometara duži put od onog koji su do sada koristili. Više od šesnaest kilometara puta od Barja do Oruglice nije popravljano unazad dvadeset godina, tako da se nalazi u veoma lošem stanju. Meštani ovih zaseoka kažu da je klizište kod Beštice i dalje aktivno, i do lekara ili po namirnice, moraju pešice proći i do osam kilometara.

- Naša deca su otišla u Leskovac i druge krajeve Srbije jer nema puta i normalnih uslova za život. Autobus je i pre klizišta prolazio jednom nedeljno, pa vidite kako živimo. Kada se neko razboli stavimo ga u traktor ili u saonice zimi i vozimo ga kod lekara. Ovde samo džip ili vojno vozilo može da prođe. Naša muka izgleda da nikog interesuje - kažu meštani ovih zaseoka.

Oni su ogorčeni jer ih se političari sete samo pred izbore.
- Kada su izbori, onda dolaze i obećavaju brda i doline. Čim se to završi, svi nas zaborave.

Ninoslav Krstić, potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, prilikom boravka u Leskovcu pre sedam dana obećao je da će, ukoliko opština Leskovac, podnese zahtev za izgradnju puta do Oruglice koja se nalazi na samoj administrativnoj granici sa Kosovom i Metohijom, Koordinacionom telu, on biti i realizovan.
- Opština Leskovac bi trebalo da podnese zahtev i zatraži da ovaj put uradi Vojska SCG, koja radi to mnogo jeftinije nego bilo koja državna ili privatna firma. Mi ćemo taj zahtev prosledi ministru odbrane SCG jer se ovo područje nalazi na samoj administrativnoj granici - rekao je tada Krstić.

Gordana Savić, zamenik predsednik opštine, kaže da je zvaničan zahtev leskovačke opštine Koordinacionom telu predat prošle nedelje i da će radovi na ovoj deonici puta biti započeti posle prvomajskih praznika.
U Melovu, Oruglici i Ravnom delu, prema statističkim podacima, pre trideset godina živelo je oko dve hiljade ljudi. Do danas se sa ovog područja iselilo oko 1.500 žitelja ovih sela. Ukoliko se nastavi za 25 godina na ovom području neće biti stanovnika, predviđaju statističari.

M. Z.


vesti po rubrikama

^Srbija

Predah i odmor za dušu putnika
Zloupotrebili službeni položaj
Stradale kuće, štale, putevi...
Muzika i igre stare Srbije u Šapcu
Mesec dana odsečeni od sveta
Plata tri puta veća od prosečne
   
 


     


FastCounter by LinkExchange