GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 28. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Babušnici štete zbog klizišta oko 15 miliona dinara

Stradale kuće, štale, putevi...

BABUŠNICA - Dve kuće u selu Gorčince u babušničkoj opštini napukle od posledica nedavnog klizišta nisu za stanovanje i iz njih su iseljeni meštani, a u selu Osatovica jednom meštaninu stradali su dve ekonomske i pomoćna zgrada i kuća.

Predsednik Opštinske komisije za otklanjanje šteta od elementarnih nepogoda i direktor Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i komunalni razvoj opštine Babušnica LJubiša Pavlović kaže da procenjena šteta od posledica klizišta, izazvanih topljenjem snega i čestih kiša, u ovoj opštini iznosi preko 15 miliona dinara.

- Prvi izveštaj posle svakodnevnog obilaska terena smo sačinili i uputili ga Vladi Srbije i Ministarstvu za kapitalne investicije od kojih očekujemo pomoć za saniranje ove štete, jer očito je da to nećemo moći sami - rekao je Pavlović.

On je dodao da je najveća šteta u selu Gorčince gde dve kuće, napukle od klizišta, nisu više za stanovanje.
- Mi smo te ljude iselili iz kuća, privremeno ih smestili dok se njihov stambeni problem trajno ne reši. Troškove njihovog privremenog smeštaja finansira opština Babušnica - rekao je Pavlović, izražavajući nadu da će Vlada pomoći kao i Javno preduzeće "Putevi Srbije" u saniranju putne mreže-kaže Pavlović.

U ovoj opštini je do sada registrovano dvadesetak klizišta, a pored kuća i ekonomskih zgrada u selima stradale su vodovodna i putna mreža i električni stubovi.

P. M.


vesti po rubrikama

^Srbija

Predah i odmor za dušu putnika
Zloupotrebili službeni položaj
Stradale kuće, štale, putevi...
Muzika i igre stare Srbije u Šapcu
Mesec dana odsečeni od sveta
Plata tri puta veća od prosečne
   
 


     


FastCounter by LinkExchange