GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 24. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Američka umetnica Dorit Krajsler gostuje u Srbiji

Nikoli Tesli u čast

Povodom obeležavanja 150 godina od rođenja Nikole Tesle američka umetnica Dorit Krajsler, koja se bavi elektronskom eksperimentalnom muzikom, do 30. aprila će održati više koncerata u Srbiji. Danas u 13 časova obići će Muzej Nikole Tesle u Beogradu, gde će se susresti sa direktorom muzeja Vladimirom Jelenkovićem i održati koncert za zvanice i medije, a uveče nastupiti u Studentskom kulturnom centru (ulaz je slobodan).

Dorit Krajsler je poznata po originalnom stilu u interpretaciji instrumenta teremin, nastalog tridesetih godina 20. veka i razvijanog na osnovu Teslinih izučavanja magnetnih talasa. Pored autentičnog pristupa muzičkoj umetnosti, ona je i socijalno aktivna među najvišim američkim i evropskim umetničkim, naučnim i administrativnim krugovima i članica je savetodavnog odbora Nikola Tesla centar, koji okuplja najtalentovanije mlade ljude u oblasti nauke i umetnosti.

Tokom ove turneje, Klajslerova će nastupiti u Gornjem Milanovcu (utorak), na Mokroj gori (sreda), u Novom Sadu (petak) i Pančevu (subota). U toku je i izrada dugometražnog dokumentarnog filma o Tesli, za koji će Dorit Krajsler komponovati muziku.

A. S. K.


vesti po rubrikama

^kultura

Šaban Bajramović govorio o sebi i drugima na niškoj TV 5
I u Finskoj bura oko predstavnika na Evro pesmi, hevi metal sastava Lordi
"Šejtanov ratnik" - film za mlade koji su snimili mladi
Američka umetnica Dorit Krajsler gostuje u Srbiji
"Skriveni prostori" Ljubice - Cuce Sokić