GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 19. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Jubilarna partija sa osnovcima

Najmlađi đaci osnovne škole "Drinka Pavlović" odigrali su juče simultanu partiju šaha protiv Alise Marić, kapitena naše šahovske reprezentacije, koja je na ovaj način obeležila svoj dvadesetogodišnji jubilej. U čast svoje gošće učenici prvog razreda izveli su predstavu "Šahovska bajka", a njihovi stariji drugari Sofija Popov i Nikola Bajler svirali su "Mazurku" i Ravinovu "Egidu". Alisa je tom prilikom postala i zvanični promoter "Sporta u školama".

Ovom sportskom slavlju prisustvovao je i Aleksandar Vuksanović, ministar prosvete i sporta, koji je sa Aleksandrom Aranđelovićem, malim šampionom Starog grada odigrao prijateljski meč. Aca, učenik trećeg razreda nije sumnjao u svoju pobedu.
- Igram samo šest meseci u klubu "Delfin", ali pošto sam počeo da pobeđujem tatu verujem da će i ministar biti savladan - izjavio je Aca, i opravdao svoju samouverenost matirajući znatno starijeg imenjaka.

Acinim drugarima, članovima školske, šahovske sekcije, koji su igrali protiv šampiona nije bilo tako lako jer ih je Alisa upozorila da će biti strog učitelj.
- Svoj prvi pehar osvojila sam 1980. godine, igrajući za reprezentaciju škole, u paru sa sestrom Mirjanom. Danas, kada proslavljam 20 godina od kako predvodim šahovsku reprezentaciju SCG, odlučila sam to proslavim na mestu gde je sve i počelo - izjavila je Alisa Marić, naglasivši da se šampion postaje samo radom i motivacijom da se pobedi bolji.

I. V.


vesti po rubrikama

^Beograd

Beograđani više vole meso od hleba
Nivo reka stagnira, sledi pranje i dezinfekcija grada
Od Kneza Miloša ka Savskoj i Bulevaru oslobođenja
U privatnim ordinacijama uvek ima mesta!?
Greškom dva puta ista osoba u lavirintu
Beograđani uveliko kupuju namirnice za Veliki petak
Jubilarna partija sa osnovcima
Đački mjuzikl u Zemunu
 


     


FastCounter by LinkExchange