GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 14. 4. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle pritvora dr Lazar Tomašević ponovo govori o delotvornosti svojih lekova

Lečenje uspešno, pacijenti umirali

Posle dvomesečnog pritvora zbog neovlašćenog pravljenja i izdavanja navodnih praantibiotika i antivirusnih supstanci, dr Lazar Tomašević se ponovo juče obratio javnosti i ponovo ukazao na delotvornost svojih preparata. O toj delotvornosti, kako kaže, svedoče brojni izlečeni pacijenti. Novinarima je prikazan film u kom su pacijenti i njihova rodbina svedočili da su čudotvornim preparatima pobedili seboreju, herpese, rak na licu... Na konferenciji za novinare prisustvovali su pojedini izlečeni pacijenti, među njima i monahinja Ana, koja je svedočila da su joj preparati dr Tomaševića pomogli da se izleči od bolesti krvi.

- Kada sam očekivao da od države dobijem priznanje za svoj rad, 25 inspektora je okružilo moju ordinaciju, a suprugu i mene su uhapsili. Čak nisu dozvolili mojoj supruzi da odnese ključeve od kuće deci koja su bila u školi - kaže dr Lazar Tomašević, čija ordinacija već šest meseci ne radi. Tomašević i njegovi saradnici tvrde da su lekovi koje je pravio testirani u Zavodu za farmaciju i rezultati su pokazali da su neškodljivi.

Na konferenciji je juče bio i Predrag Ilić, koji je pokojnu suprugu lečio kod dr Tomaševića i za dve doze leka platio 8.000 evra.
- Čovek kad ima problem, za slamku se hvata. Supruga mi je bolovala od tumora pluća i on je garantovao izlečenje njegovim preparatima. Koristila ih je 39 dana i na kraju umrla. Moj predlog doktoru da mu vratim preparat, a on meni deo novca, Tomašević je kategorično odbio uz obrazloženje da za svakog pacijenta pravi poseban preparat. Naravno, podneo sam krivičnu prijavu Trećem opštinskom sudu i njima je trebalo godinu dana da pokrenu postupak. Po mojoj prijavi, na teren je izašla i inspekcija Ministarstva zdravlja - ispričao nam vidno potrešeni Ilić. Osim njega, sudu se javilo još 50 oštećenih, kojima je dr Tomašević za lečenje najmilijih uzimao po više hiljada evra.

Tomašević i njegova supruga Dragana Džudović-Tomašević uhapšeni su u novembru prošle godine, a njihovo "lečenje" najtežih pacijenata traje od 1991. godine. Policija je utvrdila da su u tom periodu oštetili pacijente za 4.780.800 dinara. Međutim, sumnja se da se cifra mnogo veća, jer se još nije prijavila sva rodbina neuspelo lečenih pacijenata. Takođe, svojevremeno je na Institutu za onkologiju i radiologiju stajalo obaveštenje da pacijenti ne uzimaju lekove dr Tomaševića.

S. T.

vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Sumnja se da je više pripadnika Žandarmerije obolelo od mišje groznice
Tisa i Tamiš se ne smiruju, raste i vodostaj Save
Međusobne optužbe Fonda samostalnih delatnosti i Unije poslodavaca Srbije
Požar u dvanaestospratnici u centru Leskovca
Čekajući fajront
Ekonomisti upozorili da država ne sme da se meša u privredu
Telekom ne traži poskupljenje
Ustavna povelja rešila vlasništvo u Novostima
Banke i Nekerman na udaru Zakona o oglašavanju
Radnici kraljevačkog "Ekonoma" razdružuju se od mariborskog "Primata"
U Nišu nema dilera, ali ima prevaranata
Ispravka
Iza kiparske firme "Trigranit" je trgovac čelikom Vladan Delić
Posle pritvora dr Lazar Tomašević ponovo govori o delotvornosti svojih lekova
Radulović: Srbija ne želi da sruši versku tradiciju