GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 28. 3. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Juče na Topčiderskom groblju uz prisustvo rodbine i kolega

Sahranjen glumac Danilo Lazović

BEOGRAD - Minutom ćutanja na komemorativnom skupu u Narodnom pozorištu, od glumca Danila Lazovića (1951 - 2006) oprostili su se kolege, prijatelji i rođaci. Po želji porodice, niko nije održao govor. Od pokojnika se snimljenim glasom, u ime najbližih, oprostio rođak i pesnik Ranko Đinović.

- Kao što se čovek od nastanka seli iz kraja u kraj, iz mesta u mesto, iz metoha u metoh, tako se i naš Danilo samo seli iz carstva jednog u carstvo drugo. Iz prolaznog i zemaljskog u nebesko i neprolazno. Gospode, primi u naručje svoje našega Danila, božjeg sina i pastira i daruj mu večni mir. Amin - rekao je Đinović. Prisutni su preko razglasa mogli da čuju Lazovićev glas u poemi svetog Nikolaja Serbskog "Kosovski zavet cara Lazara". Sahranjen je u 14 sati na na Topčiderskom groblju. Opelo su održali vladika crnogorsko-primorski Anfilohije Radović i vladika mileševski Filaret.

Govoreći o Danilu Lazoviću kao velikom Srbinu, pravoslavcu i hrišćaninu, Vladika Amfilohije je istakao da je Lazović bio "pravi čovek iz naroda, čovek svoje otadžbine. Posećivao je sve srpske zemlje, boreći se da istina i pravda pobede. Zato se danas i u kosovskim crkvama služe molitve za njega", rekao je Vladika Amfilohije Radović.

D. M. - B. B.


vesti po rubrikama

^kultura

Meni spontanost ne nedostaje
Vratiti se kući, u inostranstvo
"Ljubavnik" pomirio publiku i žiri
Sahranjen glumac Danilo Lazović