GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 24. 3. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Stradala zbog starateljstva

BEOGRAD - Radica Vujošević (42) iz Obrenovca umrla je na putu do Urgentnog centra pošto je preksinoć oko 22 sata u centru Beograda u nju pucao bivši dever Miomir Vujošević (51). Ubica je odmah posle zločina uhapšen, a juče je, uz krivičnu prijavu, predat istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu. Nezvanično, ubio je snaju jer je posle razvoda od njegovog brata LJubiše sud njoj dodelio starateljstvo nad dvoje dece.

Kobne večeri, podsećamo, Radica je sa koleginicama i jednim za sada neidentifikovanim muškarcem stajala na autobuskoj stanici u Bulevaru despota Stefana, kod tržnog centra "Staklenac" na Trgu Republike. Nenadano, sa leđa joj je prišao Miomir i bez ikakvog povoda iz pištolja joj ispalio tri metka u glavu. Naočigled izbezumljenih očevidaca, nesretna žena se stropoštala oblivena krvlju, dok je ubica sa oružjem u ruci počeo da beži. U tom trenutku iz autobusa je iskočio pripadnik Interventne jedinice gradske policije, koji nije bio na dužnosti, i pojurio za ubicom. Čim je video da ne može da umakne, Miomir je stao, bacio oružje i bez opiranja dopustio da mu policajac stavi lisice.

Kako Glas saznaje, Radica je 18 godina bila u braku sa LJubišom i sa njim je imala sina Marka (13) i ćerku Jelenu (4). Prema priči njenih poznanika, taj brak je bio pravi pakao jer su je godinama podjednako maltretirali i suprug i dever. Kada joj je najzad dozlogrdilo njihovo iživljavanje, Radica je podnela zahtev za razvod i brak je okončan 2003. godine. Sud je njoj dodelio starateljstvo nad decom, ali se s tim nisu složili LJubiša i njegov brat, pa su joj svakodnevno pretili, sve do preksinoć nije došlo do tragedije.

B. D.


vesti po rubrikama

^hronika

Za Mirom opet raspisana poternica
Likvidirao komšiju zbog poljskog klozeta
Holandske vlasti izručile juče Sretena Jocića našoj zemlji
Stradala zbog starateljstva