GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 21. 3. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Za trgovinu decom mediji
optužili pogrešnu Ljubicu Adžović

PODGORICA - Informacija koja je objavljena u jučerašnjom broju našeg lista (a čiji je sporni deo preuzet od agencije Tanjug) da je Ljubica Adžović, koja je glumila u Kusturičinim filmovima, učestvovala u kupovini tek rođene bebe od porodice Salihu, digla je na noge brojnu rodbinu Adžovića u Crnoj Gori. Naime, na osnovu reakcije njene porodice, u pitanju je zabuna jer osoba koja je imala nameru da kupi žensku bebu staru devet dana nosi isto ime i prezime kao i romska glumica Ljubica Adžović iz podgoričkog naselja Konik. Reagujući na novinske napise, njen sin Veso i kćerka Hajra, koji žive sa porodicama u Sutomoru, kažu da su "posramljeni" ovakvim napisima jer je njihova majka "časna i poštena i nikada ne bi uradila tako nešto".

- Moja majka Ljubica nije nikada učinila tako nešto. Ona se od 1998. godine nalazi u Švedskoj, gde živi i radi i sramota je što novine tako pišu o njoj - kaže revoltiran Veso Adžović, dodajući da zbog te informacije njega i njegovu decu svi u njihovom naselju prozivaju, i "ne daju im života".

Pedesetčetvorogodišnja Ljubica Adžović, koju optužnica tereti da je sa svojim suprugom Ćazimom (57) kupila žensku bebu staru devet dana za polovni auto "alfa romeo", živi takođe na Koniku, ali nema nikakve veze sa glumicom Ljubicom Adžović. Njima i bračnom paru Salihu, Adnanu i Nailji, istražni sudija Višeg suda u Podgorici Mušika Dujović odredio je prošle nedelje jednomesečni pritvor zbog sumnje da su počinili krivično delo "trgovine decom radi nezakonitog usvojenja". Pritvor je određen i Vjeri Adžović (38) i njenom suprugu Branku Adžoviću (42) koji se sumnjiče za pomaganje.

Njih šestoro uhapšeni su u utorak, kada je policija saznala da su Adnan i Nailja Salihi početkom marta ove godine dali svoje novorođenče Adžovićima, u zamenu za stari tip automobila "alfa romeo". Zamena deteta za automobil dogovorena je još u januaru, u kući Branka i Vjere Adžović. Supružnici Salihi su i u policiji i sudu tvrdili da su devojčicu dali Adžovićima jer nisu imali novca da se pored desetoro dece staraju i o njoj.

V. K.


vesti po rubrikama

^hronika

Dva puta ga ubedili da siđe
Novo suđenje za ubistvo Arkana
Za trgovinu decom mediji optužili pogrešnu Ljubicu Adžović
Legija: Ko je taj Joca Amsterdam?