GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 21. 3. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Maloletnik zbog ljubavi pokušao da skoči sa krova zgrade

Dva puta ga ubedili da siđe

Šesnaestogodišnji A.T. sišao sa krova tek kad su policajci iz sela Jasikova doveli devojku zbog koje je hteo da se ubije

BOR - Šesnaestogodišnji A.T. prekjuče oko 17 sati u borskoj Ulici Milovana Brkovića Crnog pretio je puna tri sata da će da skoči sa krova solitera, visokog 20 metara. Drama se, ipak, nije tragično završila - psiholozi i policajci ubedili su nesrećnog mladića da ne izvrši samoubistvo. U SUP-u Bor rekli su nam da je razlog preseljenje njegove devojke - po odluci roditelja na školovanje u Majdanpek, kako bi se prekinula ljubavna veza dvoje mladih.

A.T. je prilikom pokušaja policije da ga spase, odlazio do same ivice simsa zgrade izlažući se neposrednoj, smrtnoj opasnosti.
- Posle pokušaja da ga odvratimo od samoubistva, predložili smo da odemo po njegovu devojku u selu Jasikovo i da je dovedemo na lice mesta. A. T. je ovaj predlog prihvatio, a mi smo mu dali ćebe da se ogrne i budno pratili svaki njegov pokret. Pazili smo da se ne oklizne i ne padne sa krova. U toj neizvesnosti stigla je i devojka, a potom smo mirno sišli sa krova zgrade i otišli do njegovog stana - rekao nam je jedan od dežurnih policajaca.

Događaj je posmatralo više stotina građana, a za svaki slučaj bila je spremna i služba hitne pomoći. Iako se smatralo da je ceo nemili događaj srećno okončan, A.T. je i juče, pre podne, još jedanput pokušao da skoči sa krova zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića broj 16. Policija je opet reagovala i zahvaljujući prisebnosti uspela da ga spreči u novom pokušaju samoubistva.

Spasavali jednog, drugi pao

Na drugoj strani grada, u Ulici vojske Jugoslavije, pokušavajući da namesti TV antenu, prekjuče, pao je sa krova višespratnice Behram Bajramović (37). On se okliznuo sa visine od 10 metara i prilikom pada zadobio teže telesne povrede. On je, kako su izjavili lekari, izvan životne opasnosti.

B.F.


vesti po rubrikama

^hronika

Dva puta ga ubedili da siđe
Novo suđenje za ubistvo Arkana
Za trgovinu decom mediji optužili pogrešnu Ljubicu Adžović
Legija: Ko je taj Joca Amsterdam?