GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 18. 3. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ruski međunarodni klasični balet sutra u Centru "Sava"

Labudovo jezero za sva vremena

"Labudovo jezero" P. I. Čajkovskog, baletski spektakl u izvođenju Ruskog međunarodnog klasičnog baleta, moći će da se pogleda u nedelju 19. marta, na sceni Centra "Sava". Beli ruski balet stiže i na našu scenu u velikoj jubilarnoj godini kad obeležavamo šest decenija rada. To je predstava za sva vremena i sve generacije - rekla je Biljana Zdravković, direktorka "Jugokoncerta", na konferenciji za novinare organizovanoj povodom predstojećeg dolaska čuvenih ruskih umetnika u našu zemlju.

U glavnim rolama publici će se predstaviti Konstantin Ivanov, inače umetnički direktor Ruskog međunarodnog klasičnog baleta, a kao Odilija i Odeta nastupiće velika zvezda Jelena Andrijenko. Libreto, koreografiju i scensku postavku osmislio je Konstantin Ivanov, koji u svojoj trupi okuplja talentovane mlade igrače Rusije, sa kojima je već obišao Latinsku Ameriku, jugoistočnu Aziju i mediteranske zemlje.

Ulaznice za ovaj baletski spektakl se prodaju po ceni od 1.000, 1.200 i 1.500 dinara, a zbog velikog interesovanja publike, otvoren je i balkon Centra "Sava".

B. L.


vesti po rubrikama

^kultura

Danijela Jovanović, sopran SNP-a u Novom Sadu, govori za Glas
Ruski međunarodni klasični balet sutra u Centru "Sava"
Počeo deveti "Trema fest" u Rumi