GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 3. 3. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Stevan Bakalov osuđen na pet godina zatvora

BEOGRAD - Stevan Bakalov (51) iz Pančeva, bivši službeni vozač ministra poljoprivrede Dragana Veselinova, osuđen je juče na pet godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće 15. maja 2003. godine u kojoj je poginula Katarina Marić (32). Nesreća se dogodila na uglu Beogradske i NJegoševe ulice, u trenutku kada je Katarina bila na trotoaru. Na nju je pao metalni stub u koji je udario džip "micubiši pajero" Ministarstva poljoprivrede u kom se vozio bivši ministar Dragan Veselinov. Tom prilikom povređen je i taksista Milivoje Stojanović, kao i Snežana Vujičić i Srbislav Ćirić koji su stajali na pešačkom prelazu pored Katarine Marić.

MAJKA: PRESUDA JE SRAMNA

LJiljana Marić, majka nastradale Katarine, zaplakala je pošto je čula da je Bakalov osuđen na pet godina zatvora.
Po izlasku iz sudnice, okupljenim novinarima je rekla:
" Ovo je sramota. Samo pet godina, a mog deteta više nema".

Nepravosnažnu presudu izreklo je veće sudije Branke Pejović u Okružnom sudu u Beogradu. Sud je utvrdio da je Bakalov kriv za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. NJemu je zbog toga izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u periodu od dve godine. Obrazlažući presudu, sudija Pejović je istakla da je sudskom veću najteže bilo da utvrdi ko je prošao kroz semafor na raskrsnici NJegoševe i Beogradske ulice kada je na njemu bilo crveno svetlo - da li Bakalov, ili taksista Milivoje Stojanović koji je upravljao belim "mercedesom" sa kojim se sudario džip. Podsetimo, taksista je iz NJegoševe ulice skretao u Beogradsku, dok se džip kretao tom ulicom prema Slaviji. I Bakalov i taksista su tvrdili da je na semaforu tada bilo zeleno svetlo.

- To nije bilo moguće utvrditi saobraćajnim veštačenjem, već samo na osnovu izjava svedoka, očevidaca saobraćajne nesreće - rekla je sudija Branka Pejović.
Ona je dodala i da su svedoci iz džipa, među kojima je i Dragan Veselinov, tokom suđenja bili pristrasni i proračunati kakp bi pomogli vozaču Stevanu Bakalovu. Sudsko veće je utvrdilo da je jasno, sudeći prema izjavama svedoka, da je Bakalov prošao kroz crveno svetlo i brzinom većom od dozvoljene kada je ušao u raskrsnicu Beogradske i NJegoševe ulice.

- Za veće je nesporno da je on izazvao nesreću. Izrečena kazna je neophodna i dovoljna da se postigne svrha kažnjavanja - objasnila je sudija Pejović.

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

Hteo da "pobije sve" zbog Vuka i Dane?
Stevan Bakalov osuđen na pet godina zatvora
Željko Ivanji iz PTT-a potvrdio da ima malverzacija u pošti
Rođa Đorđević naredbodavac zločina?
Ubica maloj Milici prerezao grlo
Izrešetani u sačekuši ispred kladionice "Taš"