GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 20. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Takmičenja u zakucavanjima i šutiranju trojki oduševili publiku na "Ol star" vikendu

Laureati Nejt Robinson i Dirk Novicki

Drugi dan "Ol star" vikenda u Hjustonu protekao je u znaku takmičenja u zakucavanjima. Najbolji "letač bez krila" u svetu košarke postao je 180 cm (!?) visoki Nejt Robinson. U neizvesnom takmičenju, plej Njujork Niksa je tek u taj breku porazio najboljeg igrača prvog dana "Ol stara", Andrea Iguodalu. Mada je Iguodala imao fantastičan let zahvaljujući asistenciji saigrača iz Filadelfije Alena Ajversona, Robinson je za svoj poslednji pokušaj dobio od žirija maksimalnih 50 bodova. Šta je zapravo učinio omaleni Robinson? Iskoristio je pomoć nekadašnjeg senzacionalnog pobednika Spada Veba (visokog samo 169 cm), koji je stajao u reketu i odbio loptu o parket. Robinson je u letu "uzeo" loptu i isporučio je kroz obruč.

Dvejn Vejd najbolji u egzibicijama

U noći između subote i nedelje na programu je bilo i takmičenje u "veštinama". Ova igra obuhvata seriju prepreka, driblinga i, najzad, ubacivanja lopte u koš.
Susperstar Majamija Dvejn Vejd, koji je inače i starter u timu Istoka, pobedio je u egzibicionoj disciplini, prešavši prepreke za 26, 1 sekundu i tako umalo oborio rekord Stiva Neša (25,8).

- Veličanstveno, ušao sam u istoriju! Nadam se da će se o meni pričati jednoga dana, kao što se sada govori o Spadu - oduševljeno je izjavio Nejt Robinson.

Nemački as Dirk Novicki je u trećem pokušaju postao prvi "snajper" NBA. Zanimljivo, krilo Dalas Maveriksa je jedva opstao u takmičenju posle prve runde, ali je kasnije nepogrešivo gađao i pretekao Džilberta Arenasa (Vašington) i Reja Alena (Sijetl).

- Titula prvog trojkaša puno mi znači. Moj stil igre je upravo takav, da prvo gledam koš, a alternativna opcija je da dodam loptu saigračima - objasnio je Dirk Novicki.
Nemački as je drugi Evropljanin koji je u poslednjih nekoliko godina pobedio u brzom šutiranju trojki, a prvi je naš Predrag Stojaković.

N. R.


vesti po rubrikama

^sport

Titula Tipsareviću
Hemofarm - Crvena zvezda 65:80.
Čiča vodio rat i sa "grobarima"
Roma ruši sve pred sobom
Laureati Nejt Robinson i Dirk Novicki
Alanu Smitu lopta slomila članak leve noge
Došli su navijači koji stvarno vole Partizan
Izgubljene lopte odvele u poraz
Zašto kažeš Barselona, kada u stvari misliš na Ronaldinja
Srbin Đokić brži i od Italijana Macole