GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 20. 2. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Hemofarm - Crvena zvezda 65:80.

U meču bez puno neizvesnosti crveno-beli savladali Hemofarm 80:65 Zvezda prigrabila "Žućkovu levicu" Finale je prelomljeno u prvom poluvrmenu. Uvredljivim sloganima publika isprovocirala Miodraga Babića

U večeri kada je košarkaški svet s nestrpljenjem iščekivao američki susret "svih zvezda", Crvena zvezda je u "Ol star" ambijentu savladala Hemofarm 80:65 (15:26, 18:23, 7:18, 25:13) i na mali Kalemegdan posle dve godine vratila Kup Radivoja Koraća, što je peti kup u istoriji crveno-belih! Finalni susret nije doneo fajtersku borbu jer je na parketu postojao jedino tim Dragana Šakote. Nošeni pokličima 5.000 navijača, crveno-beli su se utrkivali ko će efektnije da pošalje loptu kroz mrežicu. Seriju je započeo sinoć skoncentrisani Gurović, a nadovezali su se Jeretin, Raičević, O" Benon, Dragojlović...

Finale je prelomljeno praktično u prvom poluvrmenu. Zvezda je stigla do plus 25 već u 16. minutu i do kraja susreta se usredsredila da harlemovskim potezima uveseli bučni Pionir.
Takmičarske igre praktično da i nije bilo, a vatru su raspalile "delije" u drugoj deonici. Navijači Zvezde nisu zaboravili prekinuti mreč u Vršcu pre dve sezone, kada je žandarmerija pretukla navijače, a po njima glavni krivac za prekoračenje sile bio je predsednik Hemofarma Miodrag Babić. Uvredljivim sloganima publika je isprovocirala Babića, koji je odgovorio odmahivanjem. Strasti su smirili i menadžer Nebojša Ilić i trener Dragan Šakota. Putem razglasa oni su zamolili navijače da sportski bodre svoj klub, a publika se smirila tek u drugom poluvrmenu.

Dvorana: Pionir. Gledalaca 5.000. Sudije: Jovčić (Beograd), Belošević (Beograd), Šutulović (Podgorica).
HEMOFARM: Savović, Jereminov, Marković 4, Joksimović 2, Bolić 13, Rakić 2, Radinović, Topić 7, Rajt 20, Stefanović 9, Vukosavljević 8.
CRVENA ZVEZDA: Jeretin 17, Milošević, Subotić, Mišanović 4, Dragojlović 4 Gurović 17, Mitkovac, Radivojević 1, Antić 8, Henderson 6, Raičević 15, O"Benon 8.

Gurović: Protiv lobija na titulu

Stručni žiri je za prvog asa finalnog turnira proglasio kapitena Gorana Jeretina.
- Verujem da je ovaj pehar samo uvod u vraćanje trofeja na Mali kalemegdan. Zahvaljujem se fantastičnim delijama-rekao je Jeretin.
Džerod Henderson je za uspomenu skinuo mrežicu sa koša, a u svlačionici je ushićeno vikao.
- Vratio sam kup u Beograd! Uskoro ću vratiti i titulu! Idemo dalje. Ovo je samo prvi trofej.
Milan Gurović je tek sinoć ubeležio prvi trofej u srpskoj košarci.
- Ovo je trofej navijača, oni su ga zaslužili. Imamo najbolju ekipu, a nadam se da nas lobi koji gospodari našom košarkom u poslednje četiri godine neće sprečiti da osvojimo i Superligu.
Posle povratka u domovinu prvu priliku za osvajanje pehara iskoristio je i Dragan Šakota.
- Zadovoljstvo mi je što su mi navijači skandirali ime, a ovo su trenuci zbog kojih vredi baviti se ovim poslom. Ipak, iskreno igrači su najzaslužniji za trofej koji smo osvojili. Znam da je sledeći cilj titula, ali mi smo ekipa u stvaranju i neke greške su nam i dalje dozvoljene.
Direktor Hemofarma Marko Ivanović posebno se osvrnuo na incidente u drugoj deonici kada su navijači prozivali Miodraga Babića.
- Zvezda je zasluženo pobedila, ali je skandiranje publike pokvarilo ambijent. Organizator snosi odgovornost za pomenute događaje, a nadam se da kampanja nije orkestrirana.

N. Radojević


vesti po rubrikama

^sport

Titula Tipsareviću
Hemofarm - Crvena zvezda 65:80.
Čiča vodio rat i sa "grobarima"
Roma ruši sve pred sobom
Laureati Nejt Robinson i Dirk Novicki
Alanu Smitu lopta slomila članak leve noge
Došli su navijači koji stvarno vole Partizan
Izgubljene lopte odvele u poraz
Zašto kažeš Barselona, kada u stvari misliš na Ronaldinja
Srbin Đokić brži i od Italijana Macole