GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 23. 1. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sportski centar "25. maj" promenio ime i prešao u javno preduzeće

Novo ime za nove poduhvate

Predstoji nam temeljna obnova postojećih objekata, ali planiramo da sagradimo i nove. Prvi posao biće rekonstrukcija velikog pokrivenog bazena, zamena postrojenja za filtriranje vode kao i proširenje tribina - izneo je planove Ranko Prošić, direktor Centra

Jedan od najlepših sportskih centara, ne samo kod nas nego i u Evropi, doskorašnji "25. maj" promenio je ime i prešao iz društvenog u javno preduzeće. Umesto "25. maja" centar će se od sada zvati po proslavljenom jugoslovenskom vaterpolo golmanu Milanu Muškatiroviću.

Direktor Centra "Milan-Gale Muškatirović" je Ranko Prošić, koji je prethodnih godina obavljao razne dužnosti u Centru, pa je upoznat sa trenutnim stanjem centra stao na čelo jednog ovakvog sportskog objekta.

- Iako je objekat promenio ime, to još nismo zvanično objavili jer čekamo da se Centar registruje u Agenciji za privredne subjekte, pošto je postao javno preduzeće - rekao je Prošić.

Legendarni čuvar mreže

Milan Muškatirović je veliko ime vaterpolo sporta na ovim prostorima. Rođen je u Bihaću 1934. godine, a 1948. godine započeo je sportsku karijeru u beogradskom "Železničaru". Bio je državni reprezentativac i kapiten vaterpolista "Partizana" u vreme kada je ovaj klub postizao najveće rezultate. Umro je 1993. godine.

Samim tim što je centar postao javno preduzeće otvorile su se mogućnosti za ulaganje znatnih sredstava opštine, ali i sredstava grada i Republike.
- Predstoji nam temeljna obnova postojećih objekata, ali planiramo da sagradimo i nove. Prvi posao biće rekonstrukcija velikog pokrivenog bazena, zamena postrojenja za filtriranje vode kao i proširenje tribina - izneo je planove Prošić.

Veoma bitno za Beograd jeste činjenica da je centar "Milan-Gale Muškatirović" uvršten u programe dva velika značajna međunarodna sportska takmičenja - Olimpijadu mladih u julu 2007. godine i Univerzijadu 2009. godine.
- Mnogi gosti iz inostranstva koji su posetili ovaj objekat bili su jednoglasni u oceni da lepše mesto za jedan sportski centar nismo mogli da izaberemo. "Prava arhitektonska lepotica" moglo bi stajati pored zgrade centra. Osim izuzetno atraktivnog oblika, tu je i odličan geografski položaj na obali Dunava - kaže Ranko Prošić.

Centar se pored sportskih bavi i drugim delatnostima. U okviru njega nalaze se i odmarališta za predškolce i školsku decu na Divčibarama. Takođe, Centar ima odmarališta u Selcu i Mimicama na hrvatskom delu jadranske obale. Za sada, ova odmarališta su predmet poravnanja između naše zemlje i Hrvatske. Deo centra čini i restoran "Dunavski cvet".

K. J.


vesti po rubrikama

^Beograd

Školski policajac ipak najbolje rešenje
Novo ime za nove poduhvate
Urne uzalud nekoga čekaju
Borba za bolji položaj žena
Grad pomaže školama bez fiskulturnih sala
Mazut zamenjuje gas
Klupe zamenile bazene
Mini intervju: Najviše smeća na Čukarici
Gradske vesti: Pretučen dečak iz prihvatilišta
 


     


FastCounter by LinkExchange