GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 8. 1. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


SRS "obezbeđuje" izbore

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, izjavio je Tanjugu da je jedan od najvažnijih zadataka te stranke u ovoj godini da Srbiji "obezbedi" vanredne parlamentarne izbore.

Radikali očekuju da će u 2006. godini pobediti na svim izborima na kojima će učestvovati, rekao je Nikolić i dodao da se nada da će i predsednik Srbije Boris Tadić, kada dođe vreme za izbore, shvatiti da i on treba da "stavi na ispit svoju funkciju koju je ozbiljno ugrozio lošim ponašanjem na vlasti".

Prema njegovim rečima, SRS će u ovoj godini raditi i na tome da se donese novi ustav, obezbedi mir za pregovore o Kosovu i Metohiji i, uopšte, sigurnost i stabilnost. SRS će, takođe, raditi na rešavanju pitanja statusa Vojvodine, Raške oblasti i nekih opština na jugu Srbije, rekao je Nikolić i ocenio da se ta pitanja, bez "raspravljanja", konačno moraju rešiti.

Komentarišući prethodnu godinu iz ugla SRS-a, Nikolić je rekao da je 2005. godina bila period u kojem je nastavljeno podizanje ugleda stranke. "Nekada se govorilo kada će radikali stići na 20, kada na 30 odsto glasova, a sada se već govori i o 40 odsto". "Kada bi analitičari objavili ono što zaista dobijaju kao rezultate istraživanja, oni bi već objavili da smo na 40 odsto glasova", rekao je Nikolić.

On je ocenio da je prošla godina za stranku bila izuzetno uspešna, a "za državu ne toliko, ali nije ni uništeno sve jer veliki sistemi još nisu otišli". "Stranka je imala lakšu i mirniju godinu zato što je 2005. godina došla posle izbora na kojima smo ostvarili izvanredne rezultate", ocenio je Nikolić.


vesti po rubrikama

^politika

Predsednik Srbije odao počast srpskim žrtvama u RS
Načelnik Generalštaba: Afere ne ugrožavaju Vojsku SCG
Još jedan teroristički napad na Kosovu i Metohiji
Tomislav Nikolić: SRS "obezbeđuje" izbore
Ugljaninu 50 odsto funkcija u Raškoj
Preševska deklaracija za Srpsku novu
U Banjskoj centralna proslava Božića
Podgorica: Za nezavisnost dosta 40 odsto
 


     


FastCounter by LinkExchange