GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 28. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Film o Džoniju Kešu u zatvoru Folsom

LOS ANĐELES - Biografski film o Džoniju Kešu "Walk the Line" biće prikazan početkom januara u zloglasnom Folsom državnom zatvoru u Kaliforniji, u kojem je taj legendarni muzičar nastupio pre 38 godina, prenosi SEEcult. org. Zvezda filma Žoakin Feniks predstaviće 3. januara to ostvarenje zatvorenicima, na mestu gde je legendarni muzičar nastupio 13. januara 1968. godine pred oko 2.000 ljudi. Snimak tog koncerta pokazao se kao je dan od njegovih najpoznatijih i najuspešnijih albuma.

Reditelj filma Džejms Mangold izjavio je za list Dejli varajeti da taj koncert nije bio samo još jedno Kešovo remek-delo već je imao veliki značaj i za njegov život. Mangold je ukazao da je samo 13 dana pre koncerta Keš potpuno okončao prethodni brak, prestao da uzima drogu i prvi put bio u stanju da pogleda u oči Džun Karter, svojoj kasnijoj supruzi.

Organizatori projekcije saopštili su da će "Walk the Line" biti dobra lekcija za mnoge zatvorenike i ukazati im da nikada nije kasno za započinjanje novog života. Film "Walk the Line" trebalo bi da počne da se prikazuje u Evropi početkom februara sledeće godine.


vesti po rubrikama

^kultura

Omiljene knjige 2005. godine
Čitaoci su u stanju blage histerije
Novogodišnji planovi Muzičke produkcije RTB
Teodorakis: Savet Evrope lažira istoriju
Film o Džoniju Kešu u zatvoru Folsom
Ministar kulture o rezultatima u 2005.
 


     


FastCounter by LinkExchange