GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 28. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ambiciozni novogodišnji planovi Muzičke produkcije RTB

Svetske zvezde u najavi

BEOGRAD - Simfonijski orkestar, Hor i Dečji hor RTB-a, kao i Dečji hor "Kolibri", sa dirigentom Bojanom Suđićem, održaće novogodišnji koncert u 20 časova u Kolarčevoj zadužbini. Ovom prilikom predstaviće se solisti Radmila Vladetić, sopran, Ana Jovanović, mecosopran, Magda Skračić, alt, Saša Petrović, tenor, Predrag Milanović, barton, Ana Bogdanović, flautistkinja, Maja Smiljanić, solista na orguljama, i Galjina Kvasnevska, harfistkinja. Na programu će biti dela Sen-Sansa, Čajkovskog, Ofenbaha, Maskanjija, Borodina.

Najavljujući predstojeću koncertnu sezonu Dušan Jovanović, novi direktor Muzičke produkcije RTB-a, izjavio je kako će biti organizovano više od pedeset koncerata sa svim ansamblima. - Snimaćemo za potrebe radija, televizije i zvučnog arhiva i trudićemo se da naši projekti budu kvalitetni i prepoznatljivi - rekao je Jovanović.

U saradnji sa koncertnom agencijom Centra "Sava", Muzička produkcija RTB najavila je gostovanja španske operske dive Monserat Kabalje (u aprilu) i slavnog violiniste Najdžela Kenedija (u junu). Pored promenadnih koncerata, ali i onih na kojima će nastupiti svetski i domaći muzičari, maestro Bojan Suđić posebno je izdvojio dirigenta Leifa Segerstama iz Finske, maestra Vladimira Kranjčevića iz Hrvatske, Tamaru Marković, mecosoprana, Ursa Markusa, baritona iz Nemačke, kao i domaćeg pijanistu Aleksandra Serdara.

B. L.


vesti po rubrikama

^kultura

Omiljene knjige 2005. godine
Čitaoci su u stanju blage histerije
Novogodišnji planovi Muzičke produkcije RTB
Teodorakis: Savet Evrope lažira istoriju
Film o Džoniju Kešu u zatvoru Folsom
Ministar kulture o rezultatima u 2005.
 


     


FastCounter by LinkExchange