GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 22. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Oproštaj Parnog valjka

ZAGREB - Koncertom pred više od 10.000 ljudi u Ledenoj dvorani zagrebačkog Sportskog doma, od publike se, posle karijere duge tri decenije, oprostio rok sastav "Parni valjak". Prema pisanju Večernjeg lista, Husein Hasanefendić, Aki Rahimovski i ekipa priredili su "najveći tulum ove sezone". Otpevali su 35 pesama, prvo akusične, potom one "čvršće", rokerske. Usledila su dva bisa sa po četiri pesme i na kraju "Jesen u meni".

Karte za koncert bile su rasprodate pet dana ranije, a tapkaroši su nekoliko sati pred spektakl postigli i trostruke cenu ulaznica. Sadašnja postava grupe okupila se 1988. godine prilikom snimanja albuma "Sjaj u očima". Dvojici pomenutih utemeljitelja tada su se pridružili basista Zoran Preksavec i bubnjar Dražen Šolc. Naredne godine u "Valjak" je stigao klavijaturista Berislav Blažević, a 1992. godine i klavijaturista Marijan Brkić.

Na poslednjem albumu "Pretežno sunčano", njihov koncept "gorko/ slatko" promenili su u "slatko/gorko", zadržavši i dalje u prvom planu setna razmišljanja o prolaznosti vremena. Dobitnici su najviše hrvatskih diskografskih nagrada "Porin".

B. B.


vesti po rubrikama

^kultura

Izložba dela iz legata M. B. Protića
"Zanosi i prkosi Laze Kostića" u izdanju Derete
Evropska donacija za Caričin grad
Rambo u SKC - za siromašne i elitu
Oproštaj Parnog valjka
 


     


FastCounter by LinkExchange