GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 22. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Orden Tesle drugog stepena
za Dečju kliniku u Tiršovoj

Povodom 80 godina postojanja Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, juče je direktoru ove ustanove dr Zoranu Krstiću uručio Orden Tesle drugog stepena.
- Ukazom predsednika SCG Svetozara Marovića, Orden se dodeljuje za izuzetan, dugogodišnji doprinos u zdravstvenoj zaštiti dece, kao i zasluge u naučno-istraživačkom radu i razvoju medicinske prakse i nauke, posebno dečje medicine - objasnio je Milosavljević.

Doktor Krstić je istakao da Dečja klinika ima lidersku ulogu u lečenju mnogih bolesti, kao što su transplantacije bubrega i lečenja komplikovanih srčanih mana, ali je i referentna ustanova za anorektalne anomalije u regionu.

On je podsetio da je obnova klinike, koja se nalazila u izuzetno lošem stanju počela 1990. godine, i sve ono što je urađeno pre 15 godina ponovo se mora obnavljati.
- U poslednjih nekoliko godina mnogo toga je urađeno, ali nam je neophodna zamena tri stara rendgen aparata novim, zatim ehokardiografski aparat, CT, gastrointestinalna i pulmološka endoskopija, scintigrafija... - rekao je dr Krstić.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

Ako nema vode,nema ni lečenja
Opština Vračar i GSP pomažu osobama sa hendikepom
Formiran Registar davalaca koštane srži
Stiže "Video pauk"
Novi put do Nove godine
Akcionari "Sportstara" najavili protest u ponedeljak
Orden Tesle drugog stepena za Dečju kliniku u Tiršovoj
 


     


FastCounter by LinkExchange