GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Zorica najlepša Romkinja

NOVI SAD - Najlepša Romkinja Srbije i Crne Gore živi u malom vojvođanskom mestu Martinci i zove se Zorica Matić. To je epilog prvog izbora za mis Romkinje SCG, koji je organizovao "Hit radio" iz Novog Sada. Takmičenje je održano u petak uveče u novosadskom restoranu "Barutana", a za titulu najlepše "male garave" konkurisalo je 16 devojaka iz Novog Sada, Niša, Zrenjanina, Niške banje, Sombora i drugih mesta.

Desetočlani žiri odlučio je da kruna pripadne upravo ovoj šesnaestogodišnjoj učenici trećeg razreda srednje škole. Po mnogima favorit Gorica Savić iz Novog Sada, koja je pre mesec dana proglašena za najlepšu Romkinju Srbije, izabrana je za prvu pratilju, dok se lentom druge pratilje okitila Maja Nikolić iz Niške banje, a mis publike je Edita Šabani iz Novog Sada.

Osim izbora za mis Romkinje SCG, u "Barutani" je održano i takmičenje za najbolju trbušnu plesačicu u državnoj zajednici, a ta titula pripala je trinaestogodišnjoj Novosađanki Biljani Radonić, čiji je ples za nijansu bio lepši od "trbušnih vragolija" drugoplasirane Sabine Abazi.
- Tek sada sam siguran da ova manifestacija ima budućnost. Planiramo da naredne godine organizujemo izbore za najlepšu Romkinju Balkana, Evrope i sveta i mislim da ćemo u tome i uspeti pogotovo što, koliko znam, niko u svetu još nije organizovao sličan izbor - rekao je Momčilo Zec, vlasnik "Hit radija" i idejni tvorac takmičenja romskih lepotica.

N. Ćaćić


vesti po rubrikama

^vesti

Pred sudiju zbog kineske hrane
Smetovi zarobili putnike kod Žitorađe
Zorica najlepša Romkinja
Propada sezona na Brezovici
  


     


FastCounter by LinkExchange