GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Uprava beogradskog restorana "Peking" tužila časopis Caffe & Bar

Pred sudiju zbog kineske hrane

BEOGRAD - Beogradski restoran "Peking" tužio je specijalizovani časopis za ugostiteljstvo Caffe & Bar zbog povrede ugleda i časti, saopštilo je uredništvo časopisa, izveštava Tanjug. Novinar koji je ručao u restoranu "Peking" napisao je u tom časopisu: "Jeli smo u Pekingu i to više nećemo činiti". Osnovna novinarska zamerka je da enterijer restorana "Peking", iako renoviran, ne odaje utisak kineskog, kao i da je hrana suviše neutralna i bez začina orijentalnog ukusa.

Prema saopštenju, tužilac smatra da su novinar, glavni i odgovorni urednik i izdavač časopisa krivi jer su mišljenje o restoranu i hrani koju su tamo pojeli izneli sa "zlom namerom", zbog koje je restoran pretrpeo štetu i nije imao povećanje prihoda u vreme održavanja Evropskog prvenstva u Beogradu.

Uredništvo časopisa, pak, smatra da je tužba jedna u nizu napada na nezavisno novinarstvo i pravo medija da u javnom interesu saopšti mišljenja. Iz časopisa napominju i da se ne vidi na koji način će sud, ukoliko se upusti u raspravljanje tužbe, utvrditi da je kritičnog dana ukus hrane u tom restoranu bio bolji nego što se to učinilo novinaru.


vesti po rubrikama

^vesti

Pred sudiju zbog kineske hrane
Smetovi zarobili putnike kod Žitorađe
Zorica najlepša Romkinja
Propada sezona na Brezovici
  


     


FastCounter by LinkExchange