GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zabranite ulaz ministrima

REKOVAC - Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik opštine Jagodina, poručio je preksinoć građanima na osnivačkoj skupštini stranke u Rekovcu da ministrima i partijama koje imaju ministre u Vladi Srbije zabrane ulazak u grad, jer ih se sete samo kad počnu izborne kampanje.

- Ovde u Levču, kad se smrkne, staje život, a u pojedinim selima najmlađi žitelji ušli su u sedmu deceniju života. Devedeset odsto opština u Srbiji za 2005. godinu dobile su za 20 do 40 odsto manja novca nego prošle godine. Vladu male opštine zanimaju samo pred izbore, a poslednjih 30 godina sve vlasti samo nam otimaju - kaže Marković za Glas.

- Iz jagodinske opštine, koju ja vodim, od PDV godišnje se ubire šest milijardi dinara, a vraćeno nam je 71 milion, što je 1,2 odsto. Onda se ministar finansija hvali kako ima suficit. Rekao sam Mlađanu Dinkiću da bi i moja baba na taj način, kad uzme od svake opštine, imala suficit - naglašava Marković i dodaje da u Rekovcu lokalnu vlast drže DS, DSS, SPS i G17, a niko ih od njihovih predstavnika nije posetio od izbora.

- Sve partije imaju i poslanike iz ovog kraja, ali oni od svojih šefova ne mogu ništa da traže. Bivša vlada, koja je imala 15 ministara, ništa nije uradila za Levač - rekao je Marković.

Za predsednika Opštinskog odbora Jedinstvene Srbija izabran je profesor Ljubiša Tomić. Dom kulture u Rekovcu nije mogao da primi sve zainteresovane za Skupštine JS, pa je više od 200 građana ostalo van sale.

V. N.


vesti po rubrikama

^tema

Strah od čovekovog najboljeg prijatelja
Pregovori sa EU na dvostrukom koloseku
Zabranite ulaz ministrima
 
 


     


FastCounter by LinkExchange