GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Borba za jači imunitet

Ima mnogo vitamina i minerala koji pomažu imunitet da preživi krizno doba za grip i prehlade. Evo nekih prirodnih načina da ojačate imunitet i sačuvate zdravlje tokom zime.

Biljka Ehinacea purpurea, koju su još Indijanci uspešno koristili za lečenje raznih tegoba, pa i otrovne ujede, danas se uglavnom koristi za jačanje imuniteta. Ima dokazano antivirusne i antiflamatorne aktivnosti i pojačava stvaranje i aktivnost limfocita i makrofaga.

Propolis je svima dobro poznat prirodni antibiotik koji potpomaže zarastanje rana, deluje protiv bakterija, gljivica i virusa. Ukoliko se Ehinacea purpurea i propolis uzimaju zajedno još su efikasniji - otklanjaju posledice povećanog napora i stresa, viroza, prehlade, gripa, kašlja, upale grla, urogenitalnih infekcija i značajno skraćuju vreme oporavka.

Mala trešnja acerola iz Amazonije sadrži 80 puta više vitamina Ce nego limun, a cink učestvuje u regulaciji i produkciji ćelija imunog sistema, neutrališe slobodne radikale, a preporučuje se u stanjima stresa, nervne i fizičke napetosti.

Svi ovi sastojci nalaze se u novim proizvodima poznate francuske kompanije "Biofar" čiji vitamini se već dugo prodaju na našem tržištu. Nova dva preparata bez šećera su "imunaktiv" i "biogripin", prvi deluje preventivno na pojavu bakterijskih i virusnih infekcija, a drugi skraćuje prehladu i uklanja simptome gripa. Drugi, osim navedenih prirodnih sastojaka za jačanje imuniteta, sadrži još jedan - belu vrbu iz čije kore se dobija prirodan aspirin koji snižava temperaturu i ublažava glavobolju.

M. B.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Horoskop za ponedeljak
Kako da sprečite ili izlečite mamurluk
Sve o aritmijama
Povrede kičme i kičmene moždine
Trbušnjaci protiv bolova u leđima
Borba za jači imunitet
Crno vino ipak ne koristi srcu
Čaj - prevencija od raka jajnika
 


     


FastCounter by LinkExchange